Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Euro NCAP ελέγχει Honda HR-V και DS 4 (+video)

Ελλάδα 9:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Euro NCAP ελέγχει Honda HR-V και DS 4 (+video)

ΝΕΑ

Το Euro NCAP ελέγχει Honda HR-V και DS 4 (+video)

ΝΕΑ

Το Euro NCAP δημοσίευσε τον δεύτερο γύρο αξιολογήσεων ασφαλείας για το 2022. Πρωταγωνιστές σε αυτές τις δοκιμασίες τα: DS4, Honda HR-V και Dacia Jogger.

Advertisement
Advertisement

Ποια μοντέλα διακρίθηκαν στην ασφάλεια και ποια θα χρειαστεί να προσπαθήσουν ξανά για να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους;

Το DS 4, από την premium μάρκα DS της Stellantis, επιτυγχάνει βαθμολογία τεσσάρων αστέρων σε τυπική μορφή, αλλά κερδίζει πέντε αστέρια όταν είναι εξοπλισμένο με προαιρετικό εξοπλισμό ασφαλείας.

Το HR-V τρίτης γενιάς της Honda έχει επίσης βαθμολογία τεσσάρων αστέρων. Εν τω μεταξύ, η Dacia έκανε μάλλον υπερβολική οικονομία και κατέληξε στη λάθος πλευρά με τον Dacia Jogger, κερδίζοντας μόνο ένα αστέρι.

Advertisement
Advertisement

Το νέο DS 4 είναι εξοπλισμένο με τα συστήματα ασφαλείας που είναι κοινά σε όλη την κατηγορία, συμπεριλαμβανομένου του καπό του κινητήρα για την προστασία των πεζών και ενός νέου κεντρικού αερόσακου που βρίσκεται μεταξύ οδηγού και συνοδηγού.

Το στάνταρ αυτόνομο σύστημα πέδησης έκτακτης ανάγκης (τοποθετείτε μόνο στον εξοπλισμό που περιλαμβάνει κάμερα) έκανε το γαλλικό SUV,  να μείνει πίσω στις δοκιμές προσομοίωσης ατυχημάτων με άλλα οχήματα όπως χτυπήματα στο πίσω μέρος.

Αυτό έφερε τη συνολική βαθμολογία τεσσάρων αστέρων. Για να κερδίσει το πέμπτο αστέρι, οι καταναλωτές πρέπει να αγοράσουν το προαιρετικό «Safety Pack Plus» που προσθέτει έναν αισθητήρα ραντάρ (μαζί με την κάμερα).

Advertisement

Η τελευταία γενιά, του Honda HR-V επιστρέφει στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία crossover SUV που περιλαμβάνει επίσης best-seller όπως το Renault Captur, το Ford Puma και το VW T-Cross.

Advertisement

Όσον αφορά την ασφάλεια, το νέο HR-V είxε μια ολοκληρωμένη απόδοση, με πολύ καλές επιδόσεις στην προστασία των ενηλίκων (82%) αλλά και στην πρόληψη ατυχημάτων (78%). Τέλος στην προστασία των πεζών το Crossover/SUV κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 72%. Στο μοντέλο της Honda ήταν η απουσία ηλεκτρονικών προειδοποιητικών συστημάτων, η οποία του κόστισε την ανώτερη διάκριση.

Τέλος το Dacia Jogger, που μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με το Sandero Stepway (πέτυχε 2 αστέρια στην δική το αξιολόγηση που δοκιμάστηκε από το Euro NCAP πέρυσι) κατάφερε να κερδίζει ένα αστέρι. Αν αναρωτιέστε πως έγινε αυτό, η αιτία είναι τα προειδοποιητικά συστήματα σύγκρουσης, που λείπουν από τον εξοπλισμό του μοντέλου.

Advertisement

Το αυτοκίνητο προσφέρεται σε πενταθέσια, ή επταθέσια, διάταξη. Στο μοντέλο δεν υπάρχει υπενθύμιση για την χρήση ζώνης ασφαλείας στις δύο τελευταίες σειρές καθισμάτων. Μία λεπτομέρεια, η οποία του αφαιρεί ένα αστέρι, και το φέρνει πίσω και από το Sandero Stepway.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει το DS 4 στην ελληνική αγορά
Δοκιμή: Honda HR-V e:HEV
Dacia Jogger: Όσα πρέπει να ξέρεις για το 7θέσιο SUV (video)