Live Κίνηση
Περισσότερα
SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Με πέντε αστέρια στην κορυφή της ασφάλειας

Ελλάδα 20:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Skoda Fabia: Με πέντε αστέρια στην κορυφή της ασφάλειας

SKODA FABIA 2022

Skoda Fabia: Με πέντε αστέρια στην κορυφή της ασφάλειας

SKODA FABIA 2022

Το νέο Skoda Fabia φέρνει έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης στα μικρά αυτοκίνητα. Και δείχνει τον δρόμο σε ότι αφορά την παθητική ασφάλεια και τα συστήματα υποβοήθησης.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Fabia η Skoda φέρνει μία συνολικά αναβαθμισμένη πρόταση στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων. Μικρών βέβαια κατ’ όνομα, μιας και στην περίπτωση του Fabia, το αμάξωμα έχει μεγαλώσει σημαντικά και το ίδιο και οι χώροι οι οποίοι μπορούν να φιλοξενήσουν με άνεση και χωρίς πολλές παραχωρήσεις έως και πέντε επιβάτες και τις αποσκευές τους.

Ιδιαίτερα ελκυστική σε εμφάνιση, με νεανικό και δυναμικό χαρακτήρα, το νέο Fabia βασίζεται στο δάπεδο MQB-A0 το οποίο εξασφαλίζει κορυφαία οδική συμπεριφορά, εξαιρετικά υψηλά επίπεδα τεχνολογιών και ένα “φρούριο” παθητικής ασφάλειας με τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ για ένα μικρό μοντέλο.

Ως προς το τελευταίο είναι χαρακτηριστικό ότι το νέο Skoda Fabia κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία των πέντε αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποιούνται από το EuroNCAP. Kαι αυτό το επιτυγχάνει συνεχίζοντας την διαρκή βελτίωση των αυτοκινήτων της Skoda την τελευταία δεκαπενταετία, σημειώνοντας κορυφαίες επιδόσεις στις δοκιμές του ανεξάρτητου ευρωπαϊκού οργανισμού.

Advertisement
Advertisement

Η τέταρτη γενιά του Fabia κατάφερε να συγκεντρώσει το 78% της μέγιστης βαθμολογίας, κερδίζοντας επάξια την κορυφαία διάκριση των πέντε αστέρων, όντας και επίσημα πλέον ένα από τα ασφαλέστερα μοντέλα της κατηγορίας του και όχι μόνο.

Το νέο Skoda Fabia κατάφερε να επιτύχει βαθμολογία 85% στην προστασία των ενηλίκων επιβατών, 81% στην προστασία των παιδιών, κάτι που το φέρνει ανάμεσα στις καλύτερες μετρήσεις που έχουν καταγραφεί ποτέ σε αυτή την κατηγορία.

Advertisement

Υψηλές βαθμολογίες συγκέντρωσε επίσης και στην προστασία πεζών (70%) και στα συστήματα υποβοήθησης (71%). Οι βαθμολογίες αυτές το φέρνουν σε πλεονεκτική θέση και συνεχίζουν την μεγάλη παράδοση της Skoda που από το 2008 καταφέρνει όλα τα μοντέλα της να κερδίζουν την υψηλότερη βράβευση πέντε αστέρων στο EuroNCAP.

Advertisement

Στον τομέα της ασφάλειας, αξίζει να σημειώσουμε ότι το Skoda Fabia εφοδιάζεται με έως και εννέα αερόσακους, μεταξύ των οποίων και αερόσακο για τα γόνατα του οδηγού. Οι πίσω πλευρικοί αερόσακοι προσφέρονται για πρώτο φορά σε ένα Fabia.

Για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών υπάρχουν υποδοχές ISOFIX και Top Tether, έτσι ώστε να ασφαλίζουν εύκολα τα παιδικά καθίσματα, είτε στις πίσω θέσεις είτε στο κάθισμα του συνοδηγού.

Advertisement

Για να πετύχει την κορυφαία απόδοση στα τεστ του ΕuroNCAP το Fabia βασίζεται στην εξαιρετική πλατφόρμα της VW, η οποία κατασκευάζεται στο 80% από χάλυβα υψηλής αντοχής, προσφέροντας κορυφαία στρεπτική αντοχή και αποτελεί την ιδανική βάση προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης για τον οδηγό.

Τα συστήματα αυτά είναι ιδιαίτερα πλούσια και πλήρως ενημερωμένα τεχνολογικά, περιλαμβάνοντας το Travel Assist με Adaptive Cruise Control, Ιntrergrated Lane Keeping Assist, Traffic Recognition, Lane Change Assist (Side Assist) και Front Assist για προστασία πεζών και ποδηλάτων.

Για ακόμα πιο εύκολο παρκάρισμα υπάρχει διαθέσιμο και σύστημα η υποβοήθησης της στάθμευσης, υποβοήθησης ελιγμών και κάμερα οπισθοπορείας, το οποί ανήκει στον έξτρα εξοπλισμό.

Σε κάθε περίπτωση, το νέο Skoda Fabia αποτελεί ένα ιδιαίτερα ασφαλές και οδηγικά ευχάριστο αυτοκίνητο, το οποίο με τιμή εκκίνησης τα 14.990 ευρώ αποτελεί μία άκρως συμφέρουσα πρόταση για όποιον ψάχνει ένα μικρό αυτοκίνητο με χαρίσματα και χαρακτήρα μεγαλύτερης και πιο ακριβής κατηγορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πώς τα πήγε η νέα Skoda Fabia στο τεστ αποφυγής ταράνδου;
Skoda Fabia: Με χώρους και ανέσεις μεγαλύτερης κατηγορίας
Skoda Fabia: Ασφάλεια και σιγουριά πέντε αστέρων