Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Skoda Superb (+ video)

Ελλάδα 21:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτσι θα είναι το νέο Skoda Superb (+ video)

ΝΕΑ

Έτσι θα είναι το νέο Skoda Superb (+ video)

ΝΕΑ

H Skoda, έχει πολλή δουλειά εφέτος καθώς θα ανανεώσει σημαντικά μοντέλα της γκάμας της, μεταξύ των οποίων και το Superb.

Advertisement
Advertisement

Όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2000 χαρακτηρίστηκε σαν η προσιτή λιμουζίνα. Το Superb, βασίστηκε στην πλατφόρμα που χρησιμοποιούταν τότε στο Volkswagen Passat, αλλά ήταν ακόμα πιο ευρύχωρο και προσιτό, συγκριτικά.

Η Skoda, διατήρησε τα βασικά χαρακτηριστικά του μοντέλου αλλά το βελτίωσε και το έκανε να έχει σχετικά πολυτελή στοιχεία τα οποία ταιριάζουν στην ιστορία της και στο προφίλ των πελατών της, αλλά και αυτών που ήθελε να αποκτήσει.

Εφέτος, θα παρουσιαστεί η τέταρτη γενιά του Superb η οποία θα είναι σύγχρονη, θα διαθέτει αναθεωρημένη προσωπικότητα, συγκριτικά, αλλά και αποκλειστικότητα.

Advertisement
Advertisement

Το καινούργιο επιχειρηματικό σχέδιο του Ομίλου Volkswagen προβλέπει τη διακοπή παραγωγής του VW Arteon αλλά και την κατασκευή του νέου Passat μόνο στη station wagon εκδοχή του.

Ωστόσο, ο προγραμματισμός που έχει γίνει για το Superb προβλέπει ότι το κορυφαίο μοντέλο της Skoda θα συνεχίσει να διατίθεται όπως και τώρα, δηλαδή τόσο στην εκδοχή του ως μπερλίνα όσο και στη station wagon.

Advertisement

Τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα με τα οποία η τσεχική εταιρεία εξακολουθεί να κάνει τις δοκιμές εξέλιξης δεν επιτρέπουν να διακρίνουμε πολλές λεπτομέρειες για το πώς θα είναι το αμάξωμα της νέας γενιάς του μοντέλου. Έτσι, κάποιοι προσπαθούν να δημιουργήσουν εικόνες για τη μορφή του βάσει των πληροφοριών που υπάρχουν.

Advertisement

Ένας από αυτούς είναι και ο Ντίμας Ραμαντάν, ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος της «Digimods Design». Συγκεντρώνοντας όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία από τον παγκόσμιο Τύπο, δημιούργησε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή τις συγκεκριμένες εικόνες για το πώς θα μπορεί να μοιάζει το καινούργιο Superb.

Βάσει των στοιχείων, οι άνθρωποι της Skoda δεν θα αλλάξουν τη βασική γραμμή του αμαξώματος όπως τη γνωρίζουμε ήδη, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στη γενικότερη διαμόρφωση της μάσκας και της σιλουέτας του.

Advertisement

Συνεπώς, στις ψηφιακές φωτογραφίες του Ραμαντάν μπορούμε να δούμε ότι το καπό και η μάσκα του καινούργιου Superb θα έχουν παρόμοια εμφάνιση με το παρόν μοντέλο. Το ίδιο ισχύει και για τη σχεδιαστική γραμμή του αμαξώματος.

Ωστόσο, αυτό που διαχωρίζεται σαφώς είναι η εντύπωσή του για τη μορφή των φωτιστικών σωμάτων. Εμπρός, είναι πιο λεπτοί απ’ ό,τι τώρα, ενώ στο πίσω μέρος έχουν τοποθετηθεί με τρόπο που να θυμίζουν το γράμμα «Τ».

Σύμφωνα με τη Skoda, το καινούργιο μοντέλου θα παρουσιαστεί εντός του φθινοπώρου για να συμπέσει με τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 90 ετών από την εμφάνιση του πρώτου Superb (φωτογραφία επάνω).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σχεδόν έτοιμο το νέο Skoda Superb (+video)
Νέο Skoda Superb: Πιο κομψό και ακόμα πιο μεγάλο
Όλα όσα γνωρίζουμε για το νέο Skoda Kodiaq