Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέο Skoda Superb: Πιο κομψό και ακόμα πιο μεγάλο

Ελλάδα 15:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέο Skoda Superb: Πιο κομψό και ακόμα πιο μεγάλο

ΝΕΑ

Νέο Skoda Superb: Πιο κομψό και ακόμα πιο μεγάλο

ΝΕΑ

Η πρώτη ψηφιακή απεικόνιση της νέας γενιάς της ναυαρχίδας της Skoda μας δίνει την αφορμή να σκιαγραφήσουμε το προφίλ του.

Advertisement
Advertisement

Αντιλαμβανόμενη το τεράστιο κύμα δημοφιλίας που γνωρίζουν τα SUV, η Skoda, όπως και κάθε μάρκα του ομίλου VW, έχει στρέψει το βλέμμα της στα σχετικού τύπου οχήματα. Πώς αλλιώς εξηγείται το γεγονός πως τέσσερα από τα οχτώ μοντέλα που διαθέτει στη χώρα μας είναι SUV; (Kamiq, Karoq, Kodiaq, Enyaq iV);

Η αυτοκρατορία που χτίζουν τα sport utility vehicles στην προϊοντική γκάμα της μάρκας, δεν συνεπάγεται πως αγνοεί τα υπόλοιπα μοντέλα, πολλώ δε μάλλον τις παραδοσιακές της δυνάμεις που συνέβαλαν στην εδραίωσή της ως μια από τις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες.

Ένα από αυτά είναι και το Skoda Superb που στις τρεις γενιές τους έχει καταγράψει σημαντικές πωλήσεις και πλέον η μάρκα είναι έτοιμη να παρουσιάσει τη νέα γενιά του.

επίσημα σκίτσα

Advertisement
Advertisement

Προτού, όμως, συμβεί αυτό και στον απόηχο της δημοσίευσης ενός σετ με σκίτσα, έχουμε την ευκαιρία να πάρουμε μια πρώτη, σφαιρική γεύση για τη σχεδιαστική κατεύθυνση των Τσέχων. Τα εύσημα πρέπει να αποδοθούν στους designers του Kolesa.ru που δημοσίευσαν μια ψηφιακή απεικόνιση του νέου Superb.

H νέα γενιά θα υιοθετεί τη σχεδιαστική γλώσσα της Octavia, ενσωματώνοντας μια παρεμφερή μάσκα και παρόμοια, λεπτά φώτα (εμπρός και πίσω). Το τελικό αποτέλεσμα θα ακροβατεί μεταξύ της κομψότητας και του δυναμισμού, παρουσία καθαρών επιφανειών που κοσμούνται από έντονες γραμμώσεις.

Παράλληλα, η Skoda συνεχίζει να προτάσσει την ευρυχωρία, κατασκευάζοντας μοντέλα που καταλαμβάνουν την κορυφή σε επίπεδο πρακτικότητας στις κατηγορίες τους. Στο πλαίσιο αυτό, η νέα μπερλίνα θα φέρει μεγαλύτερες διαστάσεις από την υπάρχουσα, και με αυτό τον τρόπο θα… διαχωρίζει τη θέση της από την Octavia.

Advertisement

Το νέο Superb θα συνεχίσει να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην πλατφόρμα MQB του ομίλου VW και πέρα από τη sedan έκδοση θα διατίθεται και σε station wagon. Σύμφωνα με πληροφορίες τα κινητήρια σύνολα θα προσφέρονται αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια, κάτι που αφορά – φυσικά –  και την επερχόμενη, κορυφαία plug-in υβριδική παραλλαγή της.

Advertisement

Το νέο Skoda Superb θα παράγεται στην Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, με το λανσάρισμα να γίνεται είτε στα τέλη του 2022, είτε στις αρχές του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mobility 2021: Skoda Enyaq iV
Ώρα ανανέωσης για το Skoda Scala
Το πρώτο Skoda με κίνηση και κινητήρα μπροστά ήταν και επιτυχημένο αγωνιστικό

 

Advertisement