Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Passat φεύγει, το VW ID. 7 έρχεται

Ελλάδα 8:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Passat φεύγει, το VW ID. 7 έρχεται

ΝΕΑ

Το Passat φεύγει, το VW ID. 7 έρχεται

ΝΕΑ

Το μεγάλο sedan που παρουσιάστηκε αρχικά στην αγορά της Κίνας θα αποτελέσει την ηλεκτρική διάδοχη κατάσταση του Passat.

Advertisement
Advertisement

Όσο μπαίνουμε πιο βαθιά στα χωράφια της ηλεκτροκίνησης, τόσο και περισσότερο παλιά ιστορικά ονόματα της αυτοκινητοβιομηχανίας θα αρχίσουν να έχουν πρόβλημα. Και ή θα εξαφανιστούν ή θα φορέσουν και αυτά τον μανδύα του ηλεκτρικού.

Για παράδειγμα το Passat αντιμετωπίζει πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης. Εδώ και καιρό η κατηγορία αυτή έχει αρχίσει να παρακμάζει λόγω των SUV. Και την ίδια στιγμή η VW παρουσιάζει διαρκώς νέα ηλεκτρικά μοντέλα, μεταξύ των οποίων το ID. 7, το οποίο έρχεται να διεκδικήσει την θέση του ιστορικού sedan της εταιρίας.

Η επίσημη πρεμιέρα του μεγάλου ηλεκτρικού sedan θα γίνει στις 18 Απριλίου στην έκθεση αυτοκινήτου στην Σανγκάη. Και αργότερα, θα ξεκινήσει να πωλείται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Λίγο πριν την παρουσίασή του διέρρευσαν κάποιες πρώτες εικόνες από το μοντέλο παραγωγής. Χωρίς να γνωρίζουμε αυτή την στιγμή αν αυτό που βλέπουμε είναι αποκλειστικά το κινέζικο μοντέλο, παρατηρούμε ότι η σιλουέτα του είναι σχετικά ψηλή, κάτι που μάλλον γίνεται για αεροδυναμικούς λόγους.

Η εντυπωσιακή μάσκα έχει την χαρακτηριστική πλέον σχεδίαση της οικογένειας ID, ενώ το σχήμα είναι πολύ μοντέρνο με την οροφή να διαγράφει μία μεγάλη καμπύλη από εμπρός έως το πίσω μέρος.

Εκεί υπάρχει η γνώριμη φωτιζόμενη μπάρα που διατρέχει από άκρη σε άκρη το αμάξωμα και στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα υπάρχει ένα μαύρο διακοσμητικό και πάλι με μία κόκκινη λωρίδα LED.

Advertisement

Το εσωτερικό πάντως είναι πιο κοντά στο πρωτότυπο που παρουσίασε η εταιρία πριν λίγο καιρό, με φουτουριστικά σχεδιαστικά στοιχεία και έξυπνες ιδέες όπως στην σχεδίαση των αεραγωγών.

Ο πίνακας οργάνων είναι μικρός όπως συνηθίζεται στα μοντέλα της σειράς ID. H οθόνη των πολυμέσων είναι μεγάλη, και φαίνεται να συνδυάζει τόσο λειτουργίες αφής όσο και διακόπτες.

Advertisement

Πέρα από το εντυπωσιακό αμάξωμα, εξίσου εντυπωσιακές είναι και οι τεχνικές προδιαγραφές που γνωρίζουμε μέχρι τώρα. Η αυτονομία που θα έχει σύμφωνα με την VW θα φθάνει έως και τα 700 χιλιόμετρα. Στόχος της γερμανικής εταιρίας είναι να βρεθεί απέναντι σε μοντέλα όπως το Tesla Model 3 ή το Hyundai Ioniq 6.

Στην κινέζικη αγορά θα υπάρχει η έκδοση με τη μπαταρία των 77 kWh και ισχύ 150 ίππων. Η τελική του θα είναι στα 155 χλμ/ώρα. Αυτή θα είναι μάλλον και η βασική έκδοση του αυτοκινήτου, καθώς είναι σχεδόν σίγουρο ότι στο άμεσο μέλλον θα υπάρξει και η GTX εκδοχή.

Advertisement

Οι πωλήσεις του στην Ευρώπη και την Αμερική αναμένεται να ξεκινήσουν τους πρώτους μήνες του 2024, όταν πια θα έχει αποφασιστεί και η τύχη του Passat και το αν θα συνεχίσει να είναι στην παραγωγή για λίγα χρόνια ακόμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
ID.7: Έτοιμη η ηλεκτρική ναυαρχίδα της VW
To ID.7, η ηλεκτρική λιμουζίνα της VW, είναι έτοιμo! (+Video)
Το Audi Q5 Sportback δε… μασάει από Test (+video)