Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Έρευνα: Ηλεκτρικά όλα τα νέα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ έως το 2035

Ελλάδα 9:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έρευνα: Ηλεκτρικά όλα τα νέα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ έως το 2035

Mobility

Έρευνα: Ηλεκτρικά όλα τα νέα αυτοκίνητα στις ΗΠΑ έως το 2035

Mobility

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, παρουσιάζει ως εφικτό στόχο το να πωλούνται μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2035 και μετά στις ΗΠΑ.

Advertisement
Advertisement

Μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα πάντα με την έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, θα είχε ως αποτέλεσμα εξοικονόμηση 1.000 δολαρίων ετησίως για κάθε νοικοκυριό.

Καθώς η Καλιφόρνια και η Ουάσινγκτον οδεύουν προς την πλήρη απαγόρευση πωλήσεων νέων οχημάτων βενζίνης, μια νέα μελέτη ισχυρίζεται ότι όλα τα νέα οχήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είναι αμιγώς ηλεκτρικά έως το 2035. Η συγκεκριμένη έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, προβλέπει επίσης σημαντικά οικονομικά οφέλη από την ηλεκτρική ενέργεια, μια και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για εξοικονόμηση 1.000 δολαρίων ετησίως από κάθε νοικοκυριό για τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, μια τέτοια εξέλιξη θα έχει ως αποτέλεσμα αύξηση των θέσεων εργασίας στην ευρύτερη περιοχή, που θα ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια το 2035.

Advertisement
Advertisement

Η μελέτη ισχυρίζεται ότι είναι «η πρώτη μελέτη που δείχνει πώς οι βελτιώσεις στην τεχνολογία μπαταριών, το κόστος, την κλίμακα κατασκευής και τη φιλοδοξία της βιομηχανίας θα επιταχύνουν την ηλεκτροκίνηση αυτοκινήτων και φορτηγών». Τα ευρήματά της προβλέπουν πολύ ταχύτερο ρυθμό ηλεκτροδότησης του στόλου οχημάτων των ΗΠΑ από ότι έκαναν προηγούμενες έρευνες από Πανεπιστήμια. Μέχρι το 2030, οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν όλες τις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων ηλεκτρικές, μαζί με πάνω από το 80% των πωλήσεων νέων φορτηγών, έχοντας ταυτόχρονα και την τροφοδοσία από καθαρές πηγές ενέργειας, σε ποσοστό 90%. «Κόντρα» στα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας, έρχονται οι προβλέψεις της εταιρείας συμβούλων LMC Automotive που κάνουν λόγο για βενζινοκίνητα τα 7 στα 10 αυτοκίνητα στις ΗΠΑ το 2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΕΠΙΣΗΣ:
Μασαχουσέτη: Απαγόρευση των βενζινοκίνητων έως το 2035
Canoo Electric: Ένα φουτουριστικό pick up
Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Tesla με τη Rivian