Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Μασαχουσέτη: Απαγόρευση βενζινοκίνητων έως το 2035

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μασαχουσέτη: Απαγόρευση βενζινοκίνητων έως το 2035

ΝΕΑ

Μασαχουσέτη: Απαγόρευση βενζινοκίνητων έως το 2035

ΝΕΑ

Η Μασαχουσέτη ακολουθεί τα βήματα της Καλιφόρνιας και έχει ανακοινώσει ένα σχέδιο για την απαγόρευση της πώλησης νέων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων έως το 2035.

Advertisement
Advertisement

Ένας «οδικός χάρτης» για την εξάλειψη των υδρογονανθράκων από την αγορά των καυσίμων κίνησης έως το 2050 κυκλοφόρησε από τον κυβερνήτη Charlie Baker.

Βάσει της έκθεσης που συνοδεύει τον «οδικό χάρη», δείχνει ότι το 27% των εκπομπών στην πολιτεία προέρχεται από επιβατικά οχήματα. Ο απώτερος στόχος είναι η Μασαχουσέτη να επιτύχει μηδενικές εκπομπές έως το 2050. Το σχέδιο της πολιτείας βασίζεται στο ότι εάν τα ελαφρά οχήματα μηδενικών εκπομπών αντιστοιχούν σε όλες τις πωλήσεις επιβατικών οχημάτων το 2050, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα 295 εκατομμύρια δολάρια συνολικά οφέλη για την υγεία ετησίως. Μια τέτοια εξέλιξη, εκτός από το άμεσο και έμμεσο οικονομικό όφελος, θα συμβάλλει στην αποφυγή 27 θανάτων από καρδιαγγειακές και αναπνευστικές ασθένειες κάθε χρόνο, ενώ ταυτόχρονα δημιουργεί σχεδόν 4.000 θέσεις εργασίας στις βιομηχανίες ελαφρών, μεσαίων και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων.

Advertisement
Advertisement

Ενώ τα ηλεκτρικά οχήματα είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η διαρκής μείωση στις τιμές τους αναμένεται να τα φέρει σύντομα σε μια ισορροπία. Αυτό θα σημαίνει ότι θα έχουν χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας λόγω εξοικονόμησης καυσίμου και χαμηλότερου κόστους συντήρησης. Η έκθεση της πολιτείας προσθέτει ότι η μείωση των εκπομπών κατά 45% κάτω από τα επίπεδα του 1990 έως το 2030 θα απαιτήσει περίπου 1 εκατομμύριο από τα 5,5 εκατομμύρια επιβατικά οχήματα που αναμένεται να ταξινομηθούν στην πολιτεία ως το 2030, να είναι οχήματα μηδενικών εκπομπών (ZEV), τα οποία περιλαμβάνουν ηλεκτρικά οχήματα και οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Δείτε ακόμα:

Advertisement

H MAHLE στις μπαταρίες και στην τεχνολογία υδρογόνου

Hyundai: Επένδυση στο υδρογόνο (VIDEO)

Advertisement

Στην αγορά της Ινδίας η Tesla το 2021