Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

Ελλάδα 11:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

ΝΕΑ

Canoo Electric – Ένα φουτουριστικό pickup (video)

ΝΕΑ

Το Canoo Electric pickup υπόσχεται αυτονομία έως και 322 χιλιόμετρα, αλλά… άγνωστος είναι ο λόγος που έχει 600 ίππους.

Advertisement
Advertisement

Ολοένα και περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες αποκαλύπτουν αμιγώς ηλεκτρικά pickups όπως είναι η Tesla, η Ford, η Rivian.

Φυσικά σε αυτές πρέπει να προσθέσουμε και την Canoo, μια εταιρεία που εδρεύει στο Los Angeles και παρουσίασε το δικό της επαγγελματικό όχημα που κινείται αποκλειστικά με ρεύμα.

Το φουτουριστικό όχημα ακολουθεί -σχεδόν- την ίδια σχεδιαστική γλώσσα του οχήματος που είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η αμερικάνικη εταιρεία, ωστόσο το Canoo Electric θυμίζει έντονα και τις γραμμές του θρυλικού αρχέτυπου βαν της Volkswagen, γνωστού και ως “Κλούβα”. Βέβαια το Canoo έρχεται με πολλά και εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, χαρίζοντας εκπληκτική πρακτικότητα.

Advertisement
Advertisement

Αρχικά, η καρότσα μπορεί με μία κίνηση να αυξηθεί σε μήκος και από  τα 1,8 μέτρα να φτάσει τα 2,4. Επειδή όμως τα πίσω φώτα δεν είναι θα ορατά μετά την αύξηση του μήκους του, η φίρμα πρόσθεσε κάθετες λωρίδες LED στις δύο ακροβολισμένες πλευρές. Ακόμα, η καρότσα μπορεί εύκολα να διαχωριστεί σε τμήματα, ενώ διαθέτει πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, αποσπώμενα τραπεζάκια και ένα μικρό ψυγείο.

Advertisement

Η Canoo εκμεταλλεύτηκε και το εμπρός τμήμα, το οποίο ανοίγει και κρύβει ακόμα έναν σημαντικό χώρο για εργαλεία και άλλα. Το Canoo Electric pickup μπορεί να μετατραπεί και σε ένα κλειστό van με σκηνή στην οροφή, ιδανικό για camping.

Advertisement

Το ιδιαίτερο pickup προσφέρεται είτε με έναν είτε με δύο ηλεκτροκινητήρες με την τελευταία περίπτωση να φέρει και μόνιμη τετρακίνηση. Η ιπποδύναμη αγγίζει τους 600 ίππους και 746 Nm ροπής.

Η μπαταρία επιτρέπει -σύμφωνα με την εταιρεία- να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό όχημα έως και 322 χιλιόμετρα, χωρίς όμως να είναι φορτωμένο με το μέγιστο επιτρεπόμενο φορτίο. Τέλος, εξοπλίζεται με 18 ιντσών τροχούς και το μήκος του φτάνει τα 4.677 mm, ενώ με την αύξηση της καρότσας αγγίζει τα 5.400 mm.

Advertisement

Δεν υπάρχει ακόμα διαθέσιμη πληροφορία σχετικά με την τιμή του Canoo Electric pickup, ωστόσο μην περιμένετε τις παραδόσεις να πραγματοποιηθούν πριν το 2023.

Διαβάστε επίσης:
Η startup των ηλεκτρικών Canoo στο χρηματιστήριο
Το νέο οικονομικό van διανομών της Canoo (VIDEO)
Συνεργασία Hyundai – Canoo