Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ιστορικό υψηλό καταγράφουν οι τιμές των νέων ΙΧ στις ΗΠΑ

Ελλάδα 23:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ιστορικό υψηλό καταγράφουν οι τιμές των νέων ΙΧ στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Ιστορικό υψηλό καταγράφουν οι τιμές των νέων ΙΧ στις ΗΠΑ

ΝΕΑ

Τον Αύγουστο η μέση τιμή συναλλαγών ανά όχημα αναμένεται να φτάσει τα 46.259 δολάρια, αυξημένη κατά 11,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Advertisement
Advertisement

Προς νέο ιστορικό υψηλό αναμένεται να διαμορφωθούν οι τιμές πώλησης των καινούριων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, παρά τις πληθωριστικές πιέσεις στην οικονομία της χώρας, σύμφωνα με έκθεση των J.D. Power και LMC Automotive.

Η μέση τιμή πώλησης ανά όχημα αναμένεται να φτάσει τα 46.259 δολάρια, αυξημένη κατά 11,5% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, παρά το ιστορικό υψηλό στη μέση τιμή η έκθεση επισημαίνει ότι αναμένεται να καταγραφεί μείωση στον απόλυτο αριθμό πώλησης των νέων οχημάτων, καθώς αυτός εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί στα 980.400 αυτοκίνητα, σημειώνοντας μια πτώση 2,6% σε σχέση με τον αριθμό πώλησης νέων οχημάτων τον Αύγουστο του 2021.

Οι παραπάνω προβλέψεις δείχνουν πως η αύξηση των βασικών επιτοκίων της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) για να ρίξει τον πληθωρισμό στην αμερικανική οικονομία δεν έχει ακόμα αποτελέσματα στην αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας, που ωφελήθηκε μέσα στην πανδημία από την προτίμηση των καταναλωτών για προσωπικές μετακινήσεις.

Επίσης, αναλυτές εκτιμούν ότι όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα εμφανίσουν υπερκέρδη το 2022 παρά τα προβλήματα που καταγράφονται στην εφοδιαστική αλυσίδα με αποτέλεσμα να καθυστερούν πολύ οι παραδόσεις καινούριων αυτοκινήτων

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές των αυτοκινήτων;
Γιατί θα ανέβουν οι τιμές των ηλεκτρικών;
Αξίζει να περιμένω για καινούργιο ή να προτιμήσω μεταχειρισμένο;