Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Tesla με τη Rivian

Ελλάδα 13:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Tesla με τη Rivian

Mobility

Συνεχίζεται η δικαστική διαμάχη της Tesla με τη Rivian

Mobility

Η αγωγή της Tesla εναντίον της Rivian, κατατέθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020 και τώρα η νομική διαδικασία προχωράει σε δικαστήριο της Καλιφόρνια.

Advertisement
Advertisement

Η αγωγή της Tesla εναντίον της Rivian, έχει ακόμα αρκετά επεισόδια μια και στο δικαστήριο της Καλιφόρνια ακούγονται πολλά και ενδιαφέροντα.

Η Tesla ισχυρίζεται ότι η start up των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Rivian, ενθάρρυνε «την κατάχρηση εμπορικών μυστικών, εμπιστευτικών και ιδιοκτησιακών πληροφοριών της Tesla από τους υπαλλήλους της Tesla που προσλάμβανε». Ισχυρίζεται επίσης πως η διαδικασία αυτή είχε γίνει «μοτίβο» για τους υπαλλήλους που εγκατέλειπαν την Tesla για τη Rivian, παίρνοντας σημαντικά μυστικά που είχαν να κάνουν με την εμπορική πορεία των μοντέλων της πρώτης μαζί τους. Στην αγωγή, η Tesla αναφέρει πως με τον τρόπο της Rivian κατάφερε να πάρει τουλάχιστον 178 από τους υπαλλήλους της. Η Rivian φυσικά αρνήθηκε τους ισχυρισμούς και λέει ότι η Tesla έχει επιδοθεί σε αυτόν τον δικαστικό αγώνα στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να εξαλείψει τον ανταγωνισμό στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Από τη Rivian, υπήρξε προσπάθεια μέσω ένστασης να απορριφθεί η αγωγή στο Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια αλλά η ένστασή της απορρίφθηκε από τον δικαστή William Monahan. Ο ίδιος δικαστής είχε απορρίψει το αίτημα διεκδίκησης αποζημιώσεων από 7 πρώην υπαλλήλους της Tesla που εργάζονται τώρα για τη Rivian. Στην αγωγή της, η Tesla δηλώνει πως «η κατάχρηση των ανταγωνιστικά χρήσιμων εμπιστευτικών πληροφοριών της Tesla, αφήνοντας την εταιρεία για έναν νέο εργοδότη, είναι προφανώς λάθος και επικίνδυνη. Κάποιος που θα συμμετείχε σε αυτήν τη συμπεριφορά, θα το έκανε μόνο για ένα σημαντικό όφελος: να το χρησιμοποιήσει για να εξυπηρετήσει τα ανταγωνιστικά συμφέροντα ενός νέου εργοδότη». Με υπόμνημά της η Rivian αρνήθηκε και πάλι τους ισχυρισμούς, δηλώνοντας ότι «δεν εισήγαγαν και δεν θα εισάγουν την πνευματική ιδιοκτησία των πρώην εργοδοτών στα συστήματα των μοντέλων της Rivian».

Διαβάστε ακόμα:
Elon Musk: Τώρα μπορείτε να αγοράσετε Tesla με Bitcoins!
Διπλάσιο μερίδιο αγοράς τα ηλεκτρικά στην Ευρώπη
Rivian: Εκθέσεις σε Λος Άντζελες και Σικάγο