Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ένα MINI Cooper SE για άτομα με κινητικές δυσκολίες

Ελλάδα 0:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα MINI Cooper SE για άτομα με κινητικές δυσκολίες

ΝΕΑ

Ένα MINI Cooper SE για άτομα με κινητικές δυσκολίες

ΝΕΑ

Η ΜINI δημιούργησε ένα Cooper SE το οποίο μπορούν να οδηγήσουν άτομα με κινητικές δυσκολίες, συμβάλλοντας στη δυνατότητα μετακίνησής τους.

Advertisement
Advertisement

Το συγκεκριμένο Cooper SE εξελίχθηκε και δημιουργήθηκε από τους μηχανικούς της MINI σε συνεργασία με την κυρία Tina Schmidt-Kiendl, η οποία είναι εκπαιδεύτρια στη σχολή «Driving Experience» της εταιρείας και χρειάζεται να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο και η ίδια.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Cooper SE, ούτως ή άλλως, διαθέτει συστήματα υποβοήθησης του οδηγού. Το συγκεκριμένο όχημα έχει μετασκευαστεί κατάλληλα ώστε να διευκολύνει την οδήγησή του από όλους. Όπως έγινε γνωστό, έχει τοποθετηθεί δακτύλιος στο εσωτερικό του τιμονιού ο οποίος έχει τον ρόλο του «γκαζιού». Ενεργοποιείται μέσω ηλεκτρονικού συστήματος («by wire») και υπάρχει λειτουργία μειωμένης απόκρισής του, για την περίπτωση στάθμευσης του οχήματος, κατά την οποία απαιτούνται πιο λεπτοί χειρισμοί.

Advertisement
Advertisement

Για την επιβράδυνση του Cooper SE οι μηχανικοί τής MINI τοποθέτησαν μοχλό ο οποίος βρίσκεται δεξιά και κάτω από το τιμόνι. Μέσω αυτού, ο οδηγός δύναται να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος και να το ακινητοποιεί. Τα κλασικά πεντάλ δεν έχουν αφαιρεθεί από το όχημα αλλά έχει τοποθετηθεί κάλυμμα για να μην υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθούν εκ παραδρομής.

Εκτός από τη δυνατότητα να διευκολύνεται η οδήγηση ενός οχήματος από κάποιο άτομο με κινητικές δυσκολίες, το ίδιο πρέπει να γίνεται και σε ό,τι αφορά στην απρόσκοπτη πρόσβαση στους δημόσιους σταθμούς φόρτισης ενός αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό πρόκειται να ξεκινήσει μια καμπάνια η οποία θα επιτρέπει σε όλους να κάνουν τη διαδικασία χωρίς πρόβλημα.

Advertisement

Όπως ανακοινώθηκε, η MINΙ προσφέρει μαθήματα ασφαλούς οδήγησης σε όσους αποφασίσουν να αποκτήσουν το ειδικά μετασκευασμένο Cooper SE και θέλουν να εξοικειωθούν στη χρήση του, στο περιβάλλον μιας πίστας. Αυτά πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της σχολής «Driving Experience» οι οποίες βρίσκονται στο Maisach, κοντά στο Μόναχο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Συγκριτικό: Honda e VS MINI Cooper SE VS Peugeot e-208
Δείτε πως τα πήγε το υβριδικό Mini Countryman στον «τάρανδο» (+video)
Νέα έκδοση Electric Collection για το MINI Cooper SE