Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα έκδοση Electric Collection για το MINI Cooper SE

Ελλάδα 15:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα έκδοση Electric Collection για το MINI Cooper SE

ΝΕΑ

Νέα έκδοση Electric Collection για το MINI Cooper SE

ΝΕΑ

Η βρετανική εταιρεία ενισχύει το στιλ και τη συνδεσιμότητα του ηλεκτρικού MINI Cooper SE μέσω του λανσαρίσματος μιας νέας έκδοσης.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα έκδοση του αμιγώς ηλεκτρικού MINI Cooper SE παρουσίασε η βρετανική εταιρεία. Ο λόγος για την MINI Electric Collection, η οποία ενσωματώνει νέα εξωτερικά στιλιστικά στοιχεία και εσωτερικό εξοπλισμό υψηλής ποιότητας.

Στο πεδίο του design, συναντάται για πρώτη φορά σε MINI Cooper SE το εξωτερικό φινίρισμα Island Blue metallic, ενώ διατίθεται και η νέα μεταλλική απόχρωση Rooftop Grey. Ακόμη, το εργοστάσιο της MINI στην Οξφόρφη δημιούργησε μια όμορφη χρωματική διαβάθμιση από το San Marino Blue μέχρι το Pearly Aqua και το Jet Black, που αναπτύσσεται από τα πλαίσιο του παρμπρίζ μέχρι το πίσω τμήμα.

Advertisement
Advertisement

Επιπροσθέτως, το στιλ του μοντέλου ενισχύουν η σχεδίαση του καπό, οι πλαϊνές ρίγες, η πολύχρωμη (Multitone) οροφή, τα μαύρα καλύμματα των πλευρικών καθρεπτών, οι 16αρες ζάντες αλουμινίου και πολλά στοιχεία σε γυαλιστερό Piano Black (π.χ. πλαίσια της μάσκας και των προβολέων).

Στον εξοπλισμό της MINI Electric Collection ενσωματώνονται προβολείς Adaptive LED με λειτουργία matrix για τη μεγάλη σκάλα φώτων, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζουν σπορ καθίσματα Light Grey σε συνδυασμό υφάσματος/δερματίνης, σπορ δερμάτινο (Nappa) τιμόνι και νέας σχεδίασης επιφάνειας εσωτερικού με φινίρισμα MINI Yours Aluminium.

Advertisement

Η νέα έκδοση σηματοδοτεί την… άφιξη και νέων πακέτων εξοπλισμού με συστήματα άνεσης, συνδεσιμότητας και υποστήριξης του οδηγού. Ενσωματώνεται, για πρώτη φορά, θερμαινόμενο τιμόνι, όπως και το πακέτο συνδεσιμότητας Connected Navigation Plus με Head-Up Display, ασύρματη φόρτιση τηλεφώνου, Concierge Service και λειτουργίες MINI Connected XL.

Περί συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας ο λόγος, ο οδηγός «απολαμβάνει», μεταξύ άλλων, τις τεχνολογίες Lane Departure Warning (ενημέρωση όταν το όχημα αποκλίνει ακούσια από τη λωρίδα κυκλοφορίας) και Active Cruise Control με λειτουργία Stop & Go.

Advertisement

Αλλαγές στην απόδοση του κινητήρα δεν συναντώνται, μιας και συνεχίζει να παράγει 184 ps, με την επιτάχυνση να στα 100 χλμ./ώρα από στάση να διαρκεί 7,3 sec. Παράλληλα, ενσωματώνεται μπαταρία χωρητικότητας 32,5 kWh, η οποία χαρίζει στο μοντέλο μέγιστη αυτονομία 234 χλμ.

Η έκδοση MINI Electric Collection θα λανσαριστεί στην αγορά τον Μάρτιο του 2021.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τα MINI Hatchback και Cabrio ανανεώνονται
Θέλεις να κάνεις το κλασικό σου Mini ηλεκτρικό; – Πόσο κοστίζει
Συγκριτικό: Honda e VS MINI Cooper SE VS Peugeot e-208