Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το Mini John Cooper Works στο 24ωρο του Nurburgring

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Mini John Cooper Works στο 24ωρο του Nurburgring

ΑΓΩΝΕΣ

Το Mini John Cooper Works στο 24ωρο του Nurburgring

ΑΓΩΝΕΣ

Μετά από ένα διάλειμμα δέκα ετών, η Mini επιστρέφει με ένα John Cooper Works στον περίφημο 24ωρο αγώνα του Nurburgring.

Advertisement
Advertisement

Με 306 ίππους, το κορυφαίο Mini είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό της κατηγορίας SP3T στον 24ωρο αγώνα του Nurburgring.

Για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του αγώνα των 24 ωρών στο Nurburgring, η Mini δημιούργησε ένα αγωνιστικό σε συνεργασία με την ιδιωτική αγωνιστική ομάδα Bulldog Racing. Η οργάνωση για τη δημιουργία του αυτοκινήτου, ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε αυτή περιλαμβάνεται ένα Mini John Cooper Works, η γνωστή κορυφαία έκδοση του μοντέλου, με τετρακύλινδρο turbo κινητήρα απόδοσης 306 ίππων και 450 Nm ροπής. Η ισχύς μεταδίδεται μέσω του κιβωτίου Steptronic 8 σχέσεων όπως είναι στην έκδοση παραγωγής, με μηχανικό μπλοκέ έως και 70% διαφορικό.

Advertisement
Advertisement

Προκειμένου να είναι σύννομο με τις προδιαγραφές της κατηγορίας SP3T (2.000 κ.εκ. με turbo), απαιτήθηκαν ορισμένες τροποποιήσεις από τη Mini και την ομάδα Bulldog Racing που έχει έδρα στο Nurburg. Τα πιο εντυπωσιακά στοιχεία του αυτοκινήτου είναι οι αεροδυναμικές επεμβάσεις που έχουν αλλάξει σε μεγάλο ποσοστό την εικόνα του αυτοκινήτου. Ειδικά στο πίσω μέρος με τη μεγάλη αεροτομή που εκτείνεται αρκετά και τον τεράστιο διαχύτη που «αγκαλιάζει» την απόληξη της εξάτμισης, η εικόνα του Mini είναι τελείως «μαχητική».

Στην καμπίνα, το roll cage που είναι βαμμένο κόκκινο, εντείνει την competition διάθεση του μοντέλου. Κάτω από το ερυθρόλευκο βαμμένο αμάξωμα, το αγωνιστικό Mini John Cooper Works, διαθέτει ένα ρεζερβουάρ 100 λίτρων, αλλαγμένη ρυθμιζόμενη ανάρτηση και ένα σύστημα αυτόματης ανύψωσης (για τα pit stop). Από τον εξοπλισμό του αγωνιστικού Mini, ξεχωρίζουν τα φρένα που έχει δώσει για την περίσταση το τμήμα «Μ» της BMW. Περισσότερα για τη συγκεκριμένη συμμετοχή, θα έχουμε να πούμε «πλησιάζοντας» στην ημερομηνία του αγώνα, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να γίνει από 26 έως 29 Μαΐου.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το ξεχωριστό MINI Cooper S Cabrio Resolute Edition (+video)
Video: Ανανεωμένο MINI John Cooper Works
Ένας χρόνος χωρίς τη Βασίλισσα του Nurburgring (+video)

 

Advertisement

 

 

 

Advertisement