Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Το Volvo EM90 είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό MPV (+video)

Ελλάδα 3:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Volvo EM90 είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό MPV (+video)

ΝΕΑ

Το Volvo EM90 είναι ένα μεγάλο ηλεκτρικό MPV (+video)

ΝΕΑ

H Volvo δημοσίευσε μία φωτογραφία από το EM90, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο επιβατικό MPV στην ιστορία της, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί στις 12 Νοεμβρίου.

Advertisement
Advertisement

Οι πληροφορίες για το νέο μοντέλο άρχισαν να κυκλοφορούν στον Τύπο από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ωστόσο τα στελέχη της Volvo απέφευγαν αν επιβεβαιώσουν ή να απορρίψουν εμφατικά οτιδήποτε γι’ αυτό.

Πλέον, η σουηδική εταιρεία δημοσίευσε μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται σε κάτοψη ένα επιβατικό βαν όχημα. Σύμφωνα με την περιγραφή των ανθρώπων της Volvo πρόκειται για ένα «σκανδιναβικής αντίληψης καθιστικό με τη δυνατότητα να κινείται».

Στη φωτογραφία μπορούμε να δούμε ότι στο επάνω μέρος του EM90, όπως ονομάζεται, υπάρχει μια μεγάλη γυάλινη οροφή για τους πίσω επιβάτες και μια κλασικών διαστάσεων για τους εμπρός.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε εάν οι πόρτες του θα ανοίγουν με τον κλασικό τρόπο (περιστρεφόμενες) ή εάν θα είναι συρόμενες, κάτι που είναι πιο πρακτικό και επιτρέπει ευκολότερη πρόσβαση προς το εσωτερικό του οχήματος.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα πολυχρηστικό όχημα (MPV), το EM90 πιθανόν να έχει τρεις σειρές καθισμάτων. Σε αυτή τη περίπτωση, αυτά της μεσαίας σειράς θα μπορούν να περιστρέφουν και προς τα πίσω, όπως αφήνεται να εννοηθεί από τη σχετική φωτογραφία, στην οποία βλέπουμε να υπάρχουν καρέκλες και τραπεζάκι από ένα τυπικό σαλόνι σε σπίτι στη Σουηδία.

Advertisement

Για όσους αναρωτιούνται πώς προέκυψε το EM90 σε μια εταιρεία η οποία ειδικεύεται στα SUV και crossover μοντέλα, να θυμίσουμε ότι η Volvo ανήκει στην Geely. Η κινεζική εταιρεία έχει δημιουργήσει ήδη το (αμφίβολης αισθητικής) αμιγώς ηλεκτροκίνητο Zeekr 009 (η Zeekr επίσης ανήκει σε αυτή).

Είναι σαφές ότι για τη δημιουργία του EM90 θα χρησιμοποιηθεί η πλατφόρμα «SEA» («Sustainable Experience Architecture») που έχει δημιουργήσει η Geely για τα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα της στην οποία βασίστηκε και το 009.

Zeekr 009.

Advertisement

Το τελευταίο, είναι μεγάλο σε διαστάσεις -με μήκος που φτάνει τα 5.209 χλστμ. και μεταξόνιο 3.205 χλστμ.- και διατίθεται σε τετραθέσια ή εξαθέσια εκδοχή. Έχει μπαταρίες 140 kWh και οι δύο ηλεκτροκινητήρες του έχουν μέγιστη συνδυαστική ισχύ 541 ίππους.

Γράφουμε κάποια από τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Zeekr 009 για να έχουμε μια ιδέα για το τι να περιμένουμε και για το Volvo EM90. Όπως και να ‘χει, στους επόμενους μήνες θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες για το νέο πολυτελές μοντέλο της σουηδικής εταιρείας και σίγουρα στις 12 Νοεμβρίου (τρέχοντος έτους), όπου θα αποκαλυφθεί επίσημα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο Volvo EX90 δημιουργεί εντυπώσεις που διαρκούν (+video)
Δοκιμή: Volvo XC60 T8 Recharge
Αυτό είναι το πιο σκληροτράχηλο Volvo όλων των εποχών