Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Geely: Θέλει μεγαλύτερο ποσοστό στη Volvo Trucks

Ελλάδα 6:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Geely: Θέλει μεγαλύτερο ποσοστό στη Volvo Trucks

ΝΕΑ

Geely: Θέλει μεγαλύτερο ποσοστό στη Volvo Trucks

ΝΕΑ

Η Geely φαίνεται να είναι έτοιμη να καταθέσει πρόταση για την εξαγορά ενός μεγαλύτερους ποσοστού από τις μετοχές της Volvo Trucks Group.

Advertisement
Advertisement

Τον περασμένο μήνα η Geely εκχώρησε το μερίδιο 6,3% της Daimler Truck Holding AG, συνολικής αξίας 1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Η Geely κατέχει σήμερα το 8,2% του Ομίλου Volvo αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει πολύ σύντομα. Μιλώντας με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης πριν από την ετήσια γενική συνέλευση της Volvo Trucks, ο διευθύνων σύμβουλος της Geely Sweden, Hans Oscarsson, δήλωσε ότι «όλα είναι πιθανά στο μέλλον» αναφορικά με την κατοχή ποσοστού της σουηδικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τον κινέζικο κολοσσό.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία που λέγεται Volvo Trucks, είναι κομμάτι του Ομίλου Volvo και δεν συνδέεται με κάποιο τρόπο με τη Volvo Cars– της οποίας η Geely κατέχει το 82%. Η διάθεση της Geely να αυξήσει το μερίδιό της στο κομμάτι των μεγάλων επαγγελματικών αυτοκινήτων, δείχνει πως αν μη τι άλλο, θα μπορούσε να υπάρξει στο μέλλον ένας πιο ολοκληρωτικός έλεγχος του Ομίλου Volvo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκάρει η δολοφονία ενός 17χρονου από αστυνομικό στις ΗΠΑ (video)
Κάνει 1.600 χιλιόμετρα την ημέρα για να πάει στη δουλειά (+video)
Ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ συναντά την QJMotor SRT 800X