Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volvo Cars: «Ανανεώσιμα» καύσιμα για τις θαλάσσιες μεταφορές

Ελλάδα 20:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volvo Cars: «Ανανεώσιμα» καύσιμα για τις θαλάσσιες μεταφορές

ΝΕΑ

Volvo Cars: «Ανανεώσιμα» καύσιμα για τις θαλάσσιες μεταφορές

ΝΕΑ

Καύσιμα για τις θαλάσσιες μεταφορές από ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές ενέργειας για μείωση των εκπομπών CO2 από ορυκτά κατά 84%.

Advertisement
Advertisement

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες κοντέινερ με υλικά παραγωγής που προορίζονται για τα εργοστάσια της Volvo Cars μεταφέρονται στους ωκεανούς του πλανήτη πάνω σε φορτηγά πλοία. Πλέον, οι περισσότερες από αυτές τις θαλάσσιες μεταφορές εκτελούνται με τη χρήση ανανεώσιμων καυσίμων, αντί για ορυκτά καύσιμα.

Ως ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων που ανακοινώνει μία τέτοια μετάβαση, στόχος είναι η άμεση μείωση στις εκπομπές CO2 από ορυκτά καύσιμα στις διηπειρωτικές θαλάσσιες μεταφορές, έως και 55.000 τόνους ανά έτος.

Χάρη στα ανανεώσιμα καύσιμα, οι εκπομπές CO2 ελαττώνονται κατά τουλάχιστον 84%1 σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα. Η μείωση ισοδυναμεί με τις εκπομπές CO2 ενός φορτηγού με πλήρες φορτίο που διανύει περίπου 1.200 φορές την περίμετρο του ισημερινού της γης.

Advertisement
Advertisement

Το καύσιμο που χρησιμοποιείται είναι μεθυλεστέρες λιπαρών οξέων (FAME), με βάση ανανεώσιμες και βιώσιμες πηγές, όπως κυρίως το λάδι μαγειρικής. Δεν χρησιμοποιούνται φοινικέλαιο ή προϊόντα από φοινικέλαιο.

Η χρήση ανανεώσιμων καυσίμων θα περιλαμβάνει τις εισερχόμενες θαλάσσιες μεταφορές παραγωγικού υλικού για μονάδες παραγωγής μας στην Ευρώπη και την Αμερική, καθώς και τη διανομή ανταλλακτικών που γίνεται μέσω θαλάσσης παγκοσμίως.

Όταν δεν είναι διαθέσιμα ανανεώσιμα καύσιμα για μία συγκεκριμένη μεταφορά, ο συνεργάτης που εκτελεί το μεταφορικό έργο προχωρά σε χρήση ανανεώσιμων καυσίμων για τις ανάγκες ενός άλλου πελάτη σε άλλη διαδρομή, ώστε η συνολική μείωση στα ορυκτά καύσιμα να αντιστοιχεί στην πραγματική χρήση που κάνουν τα πλοία μεταφοράς κοντέινερ.

Advertisement

Η συγκεκριμένη μεθοδολογία ονομάζεται εξισορρόπηση ισοζυγίου μάζας και παρακολουθείται σε τακτική βάση από τρίτα μέρη. Τα ανανεώσιμα καύσιμα είναι πιστοποιημένα και δεν παράγονται ανταγωνιστικά σε σχέση με επισιτιστικές καλλιέργειες. Είναι, επομένως, βιώσιμα σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ για τις ΑΠΕ.

Η Volvo προβλέπει τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα σε όλο τον κύκλο ζωής ενός αυτοκινήτου κατά 40% μεταξύ των ετών 2018 και 2025, στόχος που απαιτεί μία ελάττωση κατά 25% των εκπομπών, συμπεριλαμβανομένων των logistics. Στόχος της Volvo είναι να γίνει κλιματικά ουδέτερη παραγωγή έως το 2025.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volvo: Θα λανσάρει ηλεκτρικό στέισον ή όχι;
To Cross Country είναι η πιο ιδιαίτερη έκδοση του νέου Volvo EX30
Το Volvo EX90 έχει κάτι από μέγαρο μουσικής