Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε το Hyundai Ioniq 5 που πηγαίνει σαν τον… κάβουρα! (+video)

Ελλάδα 8:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε το Hyundai Ioniq 5 που πηγαίνει σαν τον… κάβουρα! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε το Hyundai Ioniq 5 που πηγαίνει σαν τον… κάβουρα! (+video)

ΝΕΑ

Εδώ δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε με αυτοκίνητα που πηγαίνουν εμπρός-πίσω, σκεφτείτε αν χρειαστεί να οδηγούμε και αυτοκίνητα που πηγαίνουν με το πλάι.

Advertisement
Advertisement

Οι καλές ιδέες δεν λείπουν από την αυτοκινητοβιομηχανία, όσο παράξενες και αν δείχνουν αρχικά. Και μία τέτοια ιδέα είναι αυτή που παρουσίασε η Hyundai σε ένα πρωτότυπο Ioniq 5 που παρουσίασε πρόσφατα.

Πρόκειται για μία ιδέα που είχε δείξει παλαιότερα μία θυγατρική της, η Hyundai Mobis. Η τελευταία είχε δείξει στην έκθεση CES του 2018 ένα μικρό αυτοκίνητο, στο οποίο οι τροχοί του μπορούσαν να στραφούν κατά 90 μοίρες και έτσι αποκτούσε την δυνατότητα να κινείται προς διάφορες κατευθύνσεις, ακόμα και με το πλάι.

Οι τέσσερις τροχοί διαθέτουν ισάριθμες ανεξάρτητες μονάδες κίνησης και επιτρέπουν στο Ioniq 5 να κινείται σαν τον κάβουρα, κάτι που για παράδειγμα κάνει την παράλληλη στάθμευση πραγματικό παιχνιδάκι.

Advertisement
Advertisement

Υπάρχει και η λειτουργία μηδενικής στροφής, όπου οι τροχοί περιστρέφονται κατά 45 μοίρες και το αυτοκίνητο κάνει μία πλήρη περιστροφή κατά 360 μοίρες γύρω από τον άξονά του.

Μπορεί επίσης να κινείται και διαγωνίως, όπως κάνει και το ηλεκτρικό Hummer. Μπορεί επίσης να κάνει επιτόπια στροφή, με τους εμπρός τροχούς σταθερούς και τους πίσω να διαγράφουν έως και ένα πλήρη κύκλο 360 μοιρών.

Η Hyundai δεν αποκαλύπτει αν έχει πραγματικά σχέδια για να προχωρήσει σε κάποια εκμετάλλευση της ιδέας σε αυτοκίνητο παραγωγής, ή απλά δείχνει την τεχνολογία και αφήνει την φαντασία μας να καλπάζει.

Advertisement

Σε κάθε περίπτωση πάντως, η ιδέα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και εφαρμόσιμη. Και σίγουρα θα τρελάνει κόσμο (και θα ανατρέψει όλο τον ΚΟΚ) αν ποτέ εμφανιστεί σε πραγματικούς δρόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε ποια χώρα η Hyundai πουλάει πλέον μόνο ηλεκτρικά;
Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Hyundai i10;
Με το Ioniq 5 Robotaxi πάει στη φετινή CES η Hyundai (+video)

Advertisement