Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Hyundai i10;

Ελλάδα 15:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Hyundai i10;

ΝΕΑ

Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Hyundai i10;

ΝΕΑ

Το ιδιαίτερα επιτυχημένο Hyundai i10 μπαίνει σιγά σιγά σε μια φάση ανανεώσης.

Advertisement
Advertisement

H Hyundai, παρουσίασε την τρίτη γενιά του i10, του μικρότερου μοντέλου της, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Γερμανία και στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης εκείνης της χρονιάς. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να επανασχεδιαστεί και επικαιροποιηθεί εξοπλιστικά.

Το (τότε) νέο μοντέλο είχε εξελιχθεί ώστε να προσφέρει εσωτερικό χώρο και επίπεδο εξοπλισμού που παρέπεμπαν σε όχημα μεγαλύτερης κατηγορίας από τη mini στην οποία εντάσσεται.

Advertisement
Advertisement

Τα ανώτατα στελέχη της νοτιοκορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας επιμένουν να έχουν στην γκάμα τους αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, παρότι η ζήτηση για τα οχήματα πόλης είναι σχετικά μικρή. Μάλιστα, εξελίσσουν και την επόμενη γενιά του η οποία θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη.

Το επανασχεδιασμένο μοντέλο που θα αντικαταστήσει το παρόν i10 αναμένεται να παρουσιαστεί εντός του 2023 και η παραγωγή του θα ξεκινήσει είτε εντός της επόμενης χρονιάς είτε στις αρχές του 2024. Εκτός αυτού, θα δημιουργηθεί και μία πιο ογκώδης έκδοση, συγκριτικά, η οποία προφανώς θα είναι η crossover εκδοχή του.

Τα πρωτότυπα του επανασχεδιασμένου i10 εμφανίστηκαν να κάνουν δοκιμές στους δρόμους της Γερμανίας, έχοντας έντονο καμουφλάζ στο αμάξωμά τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες των παρατηρητών και των φωτογράφων-«κατασκόπων», οι άνθρωποι της Hyundai θέλουν να κρύψουν το γεγονός ότι η μάσκα του ανανεωμένου i10 θα είναι διαφορετική και πιο ευρεία και θα έχει φώτα LED. Μάλιστα, θεωρούν ότι η πηγή έμπνευσης γι’ αυτά ήταν το νέο Tucson.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, ως το 2024 η Hyundai θα δημιουργήσει δύο από τα δέκα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα που θα παρουσιάσει ως το 2030. Ένα από αυτά τα δύο θα είναι και το ηλεκτροκίνητο i10. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πολλές επιβεβαιωμένες πληροφορίες γι’ αυτά. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα είναι γνωστά, θα διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα της BorgWarner ο οποίος θα μπορεί να αποδίδει μέγιστη ισχύ έως και 184 ίππους.

Advertisement

Ο Andreas-Christoph Hofmann, Αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ της  Hyundai Motor Ευρώπης, σε δήλωσή του στην Automotive News Europe είπε ότι η εταιρεία πρέπει να βρει τρόπο να κάνει τα μικρά ηλεκτροκίνητα μοντέλα της να είναι επικερδή. Αυτό, ούτως ή άλλως, ήταν δύσκολο ακόμα και για όσα έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης, καθώς το περιθώριο κέρδους από την πώλησή τους είναι πολύ μικρό για τις εταιρείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σε αυτές τις τιμές θα αγοράσετε το Hyundai Ioniq 5 στην Ελλάδα!
Ποιος ο ρόλος της Porsche 911 στη Hyundai;
Δείτε τα Hyundai N Vision 74 και RN22e στην πίστα (+video)

Advertisement