Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Με το Ioniq 5 Robotaxi πάει στη φετινή CES η Hyundai (+video)

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Με το Ioniq 5 Robotaxi πάει στη φετινή CES η Hyundai (+video)

ΝΕΑ

Με το Ioniq 5 Robotaxi πάει στη φετινή CES η Hyundai (+video)

ΝΕΑ

Η Hyundai στην έκθεση CES που γίνεται κάθε χρόνο στο Λας Βέγκας, φέτος θα δώσει το παρόν με μια μάλλον ιδιαίτερη εκδοχή του ικανότατου Ioniq 5.

Advertisement
Advertisement

Θέλοντας να υπογραμμίσει την τεχνολογική της ανωτερότητα, η Hyundai προβάλλει τις δυσκολίες του εγχειρήματος, με το αυτόνομο taxi Ioniq 5 στους δρόμους του Λας Βέγκας.

Η παγκοσμίου φήμης έκθεση τεχνολογίας CES (Consumer Electronics Show) που κάθε χρόνο γίνεται στο Λας Βέγκας, ανοίγει και φέτος τις πύλες τις στις 5 Ιανουαρίου. Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, οι μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν το παρόν εκεί, για να δείξουν τις πλέον προηγμένες τεχνολογίες που διαθέτουν στη γκάμα των μοντέλων τους.

Advertisement
Advertisement

Σε αυτό το πλαίσιο και η Hyundai, κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιάσει το Ioniq 5 Robotaxi, που στην πραγματικότητα σχεδιάζει να το βάλει σε κανονική κυκλοφορία στα τέλη του 2023. Στο video που έχει δώσει η Hyundai, φαίνεται γιατί το Ioniq 5 Robotaxi ξεκινά πρώτα από το Βέγκας, με δεδομένο το ότι η ευρύτερη περιοχή έχει ιδιαίτερα επιβαρυμένο οδικό δίκτυο, με πολλές «προκλήσεις» για ένα αυτόνομο όχημα.

Η έντονη κίνηση, οι λιμουζίνες, τα φορτηγά με τις διαφημιστικά πινακίδες, οι καλλιτέχνες του δρόμου και οι πολυσύχναστες είσοδοι ξενοδοχείων, κάνουν το Βέγκας μια ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση για κάθε τι «ρομποτικό». Το ίδιο ισχύει και για την παραλαβή και την αποβίβαση επισκεπτών στα καζίνο, όπου εκεί οι συνθήκες είναι ακόμα πιο ιδιαίτερες και δύσκολες.

Advertisement

Στο Robotaxi Ioniq 5, η αυτόνομη οδήγηση είναι Επιπέδου 4, με τους αισθητήρες πάνω του να είναι περισσότεροι από 30 και την κεντρική μονάδα διαχείρισης όλων των δεδομένων να είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη αλλά και ικανή. Μετά το λανσάρισμα στο Λας Βέγκας που έχει προγραμματιστεί επισήμως για τα τέλη του 2023, η επόμενη πόλη όπου τα Ioniq 5 Robotaxi θα «καταλάβουν», θα είναι το Λος Άντζελες.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το κινητό γραφείο της Hyundai
Hyundai: Τέλος οι θερμικοί κινητήρες στη Νορβηγία
Πώς θα διατηρήσει η Lamborghini την ταυτότητά της;