Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σε ποια χώρα η Hyundai πουλάει πλέον μόνο ηλεκτρικά;

Ελλάδα 17:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σε ποια χώρα η Hyundai πουλάει πλέον μόνο ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Σε ποια χώρα η Hyundai πουλάει πλέον μόνο ηλεκτρικά;

ΝΕΑ

Η ηλεκτροκίνηση εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς και όπως φαίνεται δεν θα αργήσει η ώρα που μόνο ηλεκτρικά μοντέλα θα πωλούνται στις ευρωπαϊκές αγορές.

Advertisement
Advertisement

Το… παράδοξο της Νορβηγίας είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα δείγματα για το που πηγαίνουν τα πράγματα με την ηλεκτροκίνηση.

Μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής πετρελαίου στον κόσμο και με κλίμα που είναι απόλυτα εχθρικό στις μπαταρίες λόγω ψύχους, είναι αυτή που ηγείται σε παγκόσμιο επίπεδο στην μεταστροφή προς την ηλεκτροκίνηση.

Ήδη τα ηλεκτρικά έχουν ξεπεράσει σε ποσοστό τα συμβατικά στην αγορά της χώρας, κάτι που δείχνει ότι πριν κλείσει το τέλος της δεκαετίας, μάλλον όλα τα νέα αυτοκίνητα θα είναι ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Ενδεικτική είναι η περίπτωση της Hyundai. Η κορεάτικη εταιρία μεταξύ του 2020 και 2022 έχει το 92% των αυτοκινήτων που πουλά στην χώρα να είναι ηλεκτρικά.

Αυτό την οδήγησε στην απόφαση να ανακοινώσει ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2023, θα πουλά μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη χώρα του Βορά.

Η κίνηση ήταν όπως αναφέραμε αναμενόμενη, καθώς στα 25.000 αυτοκίνητα που έχει πουλήσει στην χώρα η Hyundai, πάνω από τα 23.500 ήταν ηλεκτρικά.

Advertisement

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι μέχρι σήμερα τα μόνα ηλεκτρικά της εταιρίας ήταν το Kona Electric και το Ioniq, τα οποία είναι και από τα πιο δημοφιλή στην αγορά της Νορβηγίας.

Advertisement

Η εταιρία δεν εγκαταλείπει μόνο τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, αλλά προχωρά ακόμα παραπέρα και καταργεί και τα Plug-in υβριδικά της. Πάντως δεν έχει κάνει ξεκάθαρο ακόμα τι θα κάνει με το fuell cell Nexo.

Το μέλλον πάντως είναι ακόμα πιο ενδιαφέρον για την Hyundai, καθώς ήδη έχουν προστεθεί το Ioniq 5 αλλά και το Ioniq 6 στην γκάμα της. Το τελευταίο μάλιστα, κατάφερε να ξεπουλήσει τις 2.500 μονάδες που απευθύνονταν στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης σε μόλις 24 ώρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το αυτόνομo ρομπότ της Hyundai (+video)
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Hyundai Kona
Hyundai i30 N: Τρέξτε όσο προλαβαίνετε!

Advertisement