Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διέρρευσε μια πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού Scout

Ελλάδα 5:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διέρρευσε μια πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού Scout

ΝΕΑ

Διέρρευσε μια πρώτη εικόνα του ηλεκτρικού Scout

ΝΕΑ

H Volkswagen, προετοιμάζει το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Scout για την αμερικανική αγορά.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση της Volkswagen για την επαναφορά του Scout στην αμερικανική αγορά, κυρίως, ελήφθη έπειτα από τη διαπίστωση της επιτυχίας που είχε η Ford με την επανεμφάνιση του Bronco.

Ωστόσο, στην περίπτωση της γερμανικής εταιρείας, το επιχειρηματικό σχέδιο προέβλεπε τη δημιουργία του καινούργιου μοντέλου ως αμιγώς ηλεκτροκίνητου.

Έτσι, πέρυσι ανακοινώθηκε η ίδρυση της Scout Motors η οποία θα αναλάβει την εξέλιξη και παραγωγή του νέου αυτοκινήτου, το οποίο θα διατίθεται τόσο ως SUV όσο και ως pickup.

Advertisement
Advertisement

Τον Μάιο, η εταιρεία προσέλαβε τον Κρις Μπέντζαμιν (Chris Benjamin) ως επικεφαλής Σχεδιασμού, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί στη Volvo, στην BMW, στην FCA και κατά συνέπεια και στον Όμιλο Stellantis.

Πρόσφατα, η Volkswagen διοργάνωσε εκδήλωση για να ανακοινώσει στους επενδυτές τα επιχειρηματικά σχέδιά της, στα οποία περιλαμβάνεται και το Scout. Κατά τη διάρκεια αυτής επιδείχτηκε στους παρευρισκόμενους φωτογραφία στην οποία εικονιζόταν το νέο μοντέλο τόσο στη SUV όσο και στην pickup εκδοχή του.

Advertisement

Αυτή σκοπίμως ήταν χαμηλής ανάλυσης, όπως μπορούμε να δούμε κάτω, ώστε να μην αποκαλύπτονται λεπτομέρειες από το αμάξωμά τους. Όμως, ακόμα κι έτσι, είναι εμφανές ότι έχει οριστικοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό η εξωτερική μορφή τους.

Advertisement

Βάσει της συγκεκριμένης φωτογραφίας μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα δύο αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Scout Motors δεν διαφέρουν σημαντικά από τα σκίτσα τα οποία δημοσιεύτηκαν πέρυσι. Η ουσιαστικότερη διαφοροποίηση αφορά στη διαμόρφωση του πίσω πλαϊνού παραθύρου στην pickup έκδοση, σε σχέση με πριν.

Σε κάθε περίπτωση, το αμάξωμα έχει έντονη σχεδίαση και τετράγωνες γραμμές, κάτι που παραπέμπει στο πρώτο Scout της International Harvester αλλά και ικανοποιεί την επιθυμία των Αμερικανών για την εμφάνιση των οχημάτων αυτής της κατηγορίας.

Η Volkswagen έχει ανακοινώσει ότι το νέο Scout θα αρχίσει να κατασκευάζεται στα τέλη του 2026. Ως τότε, είναι πιθανόν να αλλάξει κάπως η τελική σχεδίαση του μοντέλου, ιδίως από τη στιγμή που ο Μπέντζαμιν δεν συμμετείχε καθόλου στη διαδικασία διαμόρφωσής του.

Advertisement

Τέλος, η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι το καινούργιο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο νέο εργοστάσιο που αυτή θα δημιουργήσει στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας (ΗΠΑ).

Η Volkswagen έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει δύο δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,83 δις ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) σε αυτό. Όταν θα ολοκληρωθεί, θα απασχολεί 4.000 εργαζόμενους και θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής περίπου 200.000 οχημάτων ετησίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Volkswagen: To νέο Scout θα παρουσιαστεί το 2026
Το ηλεκτρικό Scout δεν θα βασίζεται σε πλατφόρμα της VW
Το VW Golf R μπορεί να πάρει τα βουνά