Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Touareg

Ελλάδα 5:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Touareg

ΝΕΑ

Επίσημο: Αυτό είναι το νέο VW Touareg

ΝΕΑ

Η ναυαρχίδα της Volkswagen ανανεώθηκε εντός και εκτός.

Advertisement
Advertisement

Ώρα ανανέωσης λοιπόν για το VW Touareg, με τη νέα εκδοχή του που με αυτήν θα κλείσει και ο κύκλος των τριών συνολικά γενιών του, να ξεχωρίζει κυρίως από την πιο εμφατική μάσκα του.

Η οποία τονίζει και άλλο το πλάτος του μεγάλου SUV και συνδυάζεται τόσο με έναν επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα με πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα όσο και με τους προβολείς IQ Light HD matrix της γερμανικής εταιρείας (προαιρετικά).

Η μάσκα μάλιστα είναι χρωμιωμένη στη βασική έκδοση και την Elegance, ενώ στην πιο σπορτίφ R-Line είναι σκούρα.

Advertisement
Advertisement

Στο πίσω μέρος υπάρχει μια φωτεινή μπάρα που ενώνει τα φώτα ενώ για πρώτη φορά σε μοντέλο της μάρκας στην Ευρώπη φωτιζόμενο είναι και το σήμα (σε συνδυασμό με τους προβολείς IQ Light HD matrix).

Από κει και πέρα υπάρχουν και νέας σχεδίασης ζάντες με διάμετρο από 19 έως και 21 ίντσες.

Advertisement

Στο εσωτερικό ο συνδυασμός του ψηφιακού πίνακα οργάνων των 12,0 ιντσών και της μεγάλης οθόνης αφής των 15,0 ιντσών του αναβαθμισμένου συστήματος infotainment, που η VW ονομάζει Innovision Concept, είναι πλέον στάνταρ.

Advertisement

Διαφοροποιημένη είναι και η σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας, υπάρχουν νέες επενδύσεις στις πόρτες καθώς και καινούργιος εσωτερικός φωτισμός.

Η γκάμα των κινητήρων του ανανεωμένου Touareg, που είναι στάνταρ τετρακίνητο και αυτόματο με κιβώτιο 8 σχέσεων περιλαμβάνει συνολικά 5 σύνολα. Τα συμβατικά είναι V6 με 3.000 κυβικά, με αυτό της βενζίνης να αποδίδει 340 ίππους και οι δύο diesel 230 και 286 ίππους αντίστοιχα.

Advertisement

Ακολουθούν δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις στις οποίος ο κινητήρας βενζίνης των 3.000 κυβικών συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα που είναι τοποθετημένος στο κιβώτιο.

Η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 380 ίππους στο Toaureg eHybrid και τους 460 στο R eHybrid. Που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,1 δεύτερα και μια τελική που περιορίζεται στα 250 χλμ./ώρα.

Σε κάθε περίπτωση η μπαταρία έχει ενεργειακή χωρητικότητα 14,1 kWh, ενώ μένει να ανακοινωθεί η ηλεκτρική αυτονομία από τη VW.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το νέο VW Touareg θα τα… σπάει (+video)
VW Polo GTI Edition: Εορταστική έκδοση για τα 25 χρόνια
Volkswagen: Έρχεται το ηλεκτρικό κάτω από τα 20 χιλιάρικα