Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ποιο είναι το παρατσούκλι του Ford Bronco;

Ελλάδα 10:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ποιο είναι το παρατσούκλι του Ford Bronco;

ΝΕΑ

Ποιο είναι το παρατσούκλι του Ford Bronco;

ΝΕΑ

Το αμερικάνικο σκληροτράχηλο 4×4 έρχεται στην Ελλάδα μέσα στο 2023 σε περιορισμένο αριθμό και με πολύ άγριες διαθέσεις…

Advertisement
Advertisement

Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική για την Ford αλλά και τους φίλους των καθαρόαιμων 4×4 καθώς θα έρθει στην Ευρώπη, κατ’ επέκταση και στην Ελλάδα, το νέο Bronco.

Το πρώτο Bronco παρουσιάστηκε στις ΗΠΑ το 1966 και γεννήθηκε από τα σκληροτράχηλα στρατιωτικά οχήματα που κατασκεύαζε η Ford αλλά και από τις θρυλικές Mustang. Δύο διαφορετικοί κόσμοι ενώθηκαν και το αποτέλεσμα ήταν να γεννηθεί μια εντελώς νέα κατηγορία οχημάτων περιπέτειας εκτός δρόμου.

Η πρώτη γενιά απέδειξε τον άγριο χαρακτήρα και την ευελιξία της κερδίζοντας τον αγώνα εκτός δρόμου Baja 1000 του 1969, ένα επίτευγμα που δεν καταρρίφθηκε από κανένα άλλο όχημα 4×4 μαζικής παραγωγής για περισσότερα από 50 χρόνια. Πάνω από 200.000 αντίτυπα του Bronco πρώτης γενιάς πουλήθηκαν στις ΗΠΑ, ενώ περισσότερα από ένα εκατομμύριο κατασκευάστηκαν συνολικά σε πέντε γενιές από το 1966 έως και το 1996.

Advertisement
Advertisement

Το παρατσούκλι G.O.A.T.

Το πρώτο Bronco απέσπασε το παρατσούκλι G.O.A.T. (Goes Over Any Type of Terrain), καθώς έχει τη δυνατότητα να κινείται σε κάθε είδους εδάφους. Επιπλέον το όνομα goat παραπέμπει στα γνωστά τετράποδα τα οποία κινούνται με χαρακτηριστική άνεση και ευκολία σε άκρως επικίνδυνα σημεία.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τη νέα γενιά, η οποία και σύμφωνα με την αμερικάνικη φίρμα προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε δύσκολα εδάφη.

Advertisement

Να σημειώσουμε πως περιμένουμε to Bronco μέχρι τα τέλη του 2023. H νέα γενιά εφοδιάζεται με έναν V6 κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 2,7 λίτρων της οικογένειας EcoBoost με απόδοση 335 ίππους και ροπή 563Nm, σύστημα G.O.A.T. και ανάρτηση High-Performance Off-Road Stability Suspension. Να σημειώσουμε επίσης πως το κιβώτιο είναι αυτόματο 10 σχέσεων.

Advertisement

 

Ακόμα πιο άγριες εκδόσεις

Επίσης και για τους ακόμα πιο… ψαγμένους η γκάμα των μοντέλων θα περιλαμβάνει το Bronco Outer Banks, μία σκληροπυρηνική έκδοση με ικανότητα κίνησης σε κάθε επιφάνεια, καθώς και το Bronco Badlands για όσους που αναζητούν την απόλυτη off-road απόδοση.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Mustang Mach-E RWD 294 PS: Το απόλυτο αγχολυτικό
Ποινές σοκ για κινητό και οδήγηση – Πότε και πως επιτρέπεται;
Το Euro 7 θα αυξήσει και άλλο τις τιμές!