Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Volkswagen: To νέο Scout θα παρουσιαστεί το 2026

Ελλάδα 9:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Volkswagen: To νέο Scout θα παρουσιαστεί το 2026

ΝΕΑ

Volkswagen: To νέο Scout θα παρουσιαστεί το 2026

ΝΕΑ

Η προσπάθεια της Volkswagen να επαναφέρει το κλασικό Scout στην αυτοκινητική επικαιρότητα θα ξεκινήσει να υλοποιείται από το προσεχές καλοκαίρι και το νέο μοντέλο θα εμφανιστεί σε περίπου τριάμισι χρόνια.

Advertisement
Advertisement

Ήταν το 2020 όταν η Volkswagen γνωστοποίησε την πρόθεσή της να επαναφέρει στην αγορά των ΗΠΑ ένα κλασικό μοντέλο για την αμερικανική αυτοκινητική κουλτούρα. Πρόκειται για το Scout το οποίο κατασκεύαζε η International Harvester. Το 2021 αγόρασε την εταιρεία και ξεκίνησαν τα σχέδια για τη δημιουργία του νέου οχήματος.

Το παράδειγμα της Ford με το Bronco και την επιτυχία που φαίνεται να έχει αυτό στην εκεί αγορά αποτέλεσε ένα καλό κίνητρο για τους Γερμανούς. To νέο Scout θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητο και θα κατασκευάζεται σε ένα καινούργιο εργοστάσιο το οποίο θα δημιουργηθεί στην πολιτεία της Νότιας Καρολίνας, κοντά στην πρωτεύουσα Κολούμπια αυτής.

Την είδηση ανακοίνωσε ο Henry McMaster, ο Κυβερνήτης της ανατολικής πολιτείας των ΗΠΑ, έπειτα από την υπογραφή της συμφωνίας. Η Scout Motors, όπως ονομάζεται πλέον η καινούργια εταιρεία, θα ξεκινήσει τη δημιουργία των εγκαταστάσεων εντός τού προσεχούς καλοκαιριού. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα επενδυθούν δύο δισεκατομμύρια δολάρια (περίπου 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ, τρέχουσα συναλλαγματική ισοτιμία) και όταν ολοκληρωθούν θα εργάζονται περίπου 4.000 άτομα σε αυτό.

Advertisement
Advertisement

Συνολικά, οι εγκαταστάσεις θα επεκτείνονται σε εμβαδόν 1.600 εκταρίων εν των οποίων τα 1.100 εξ αυτών θα καταλαμβάνονται από τις γραμμές παραγωγής και τα λοιπά θα αφορούν σε κτήρια γραφείων και βοηθητικών χώρων. Όταν ολοκληρωθούν, θα μπορούν να κατασκευάζονται έως 200.000 οχήματα ετησίως.

Βάσει όσων έχουν ανακοινωθεί, το καινούργιο Scout θα κατασκευάζεται τόσο σε SUV όσο και σε pickup εκδοχή. Η παρουσίασή του έχει προγραμματιστεί να γίνει προς το τέλος του 2026.

Advertisement

Ο Scott Keogh, Διευθύνων Σύμβουλος της Scout Motors, δήλωσε σχετικά: «Παραμένουμε πιστοί στο αυθεντική πρωτοτυπία τού Scout και εξηλεκτρίζουμε το μέλλον του». Τέλος, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι το αμάξωμα του καινούργιου μοντέλου θα θυμίζει έντονα αυτό του αυθεντικού.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Volkswagen ID.4 GTX
Πως ένα Volkswagen έγινε σύμβολο της αντικουλτούρας
VW Taigo: Τόλμη και γοητεία