Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Διάκριση στο IIHS crash test για το Volvo XC40 (+video)

Ελλάδα 3:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Διάκριση στο IIHS crash test για το Volvo XC40 (+video)

ΝΕΑ

Διάκριση στο IIHS crash test για το Volvo XC40 (+video)

ΝΕΑ

Το Insurance Institute for Highway Safety («IIHS»), ο αμερικανικός φορέας αξιολόγησης της ασφάλειας των αυτοκινήτων, πραγματοποίησε δοκιμές πρόσκρουσης όπου το Volvo XC40 διακρίθηκε στην κατηγορία του.

Advertisement
Advertisement

Όπως είναι γνωστό, η παρεχόμενη ασφάλεια για επιβάτες και λοιπούς χρήστες του δρόμου είναι βασικό στοιχείο στην εταιρική κουλτούρα και στην κατασκευαστική πρακτική τής Volvo.

Αυτό είναι γνωστό τόσο στους Ευρωπαίους πελάτες της όσο και στην Αμερική. Μάλιστα, στις ΗΠΑ, επιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά στις πρόσφατες δοκιμές πρόσκρουσης που πραγματοποίησαν οι άνθρωποι του Ινστιτούτου για την Ασφάλεια των Αυτοκινητόδρομων IIHS»).

Advertisement
Advertisement

Αυτή τη φορά αξιολόγησαν 15 compact SUV μοντέλα από τα οποία το XC40 απέσπασε τη μεγαλύτερη βαθμολογία «Good» και στους δέκα τομείς που ο Οργανισμός ελέγχει την ασφάλεια των αυτοκινήτων. Βεβαίως δεν ήταν το μόνο, καθώς το ίδιο έγινε και με το Ford Escape (όπως ονομάζεται το Kuga στην αμερικανική αγορά).

Τα στελέχη του «IIHS» εφαρμόζουν πλέον πιο αυστηρό πρωτόκολλο δοκιμών πρόσκρουσης και αξιολόγησης των καινούργιων μοντέλων, το οποίο ονομάζεται «Moderate Overlap 2.0 Test Protocol». Έτσι, τα δεδομένα ασφάλειας είναι περισσότερο απαιτητικά από πριν. Στο βίντεο που ανήρτησε στο διαδίκτυο μπορούμε να δούμε τα crash tests που πραγματοποίησε.

Advertisement

Ο αμερικανικός Οργανισμός επαίνεσε το επίπεδο παρεχόμενης ασφάλειας της Volvo και του XC40, επισημαίνοντας το γεγονός ότι το αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήθηκε η διαδικασία έχει το ίδιο πλαίσιο από τότε που παρουσιάστηκε (σημ.: 2017).

Advertisement

Ο Thomas Broberg, επικεφαλής Τεχνικός Σύμβουλος στο Κέντρο Ασφάλειας της Volvo Cars, δήλωσε έπειτα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων: «Στη Volvo, πάντα σχεδιάζαμε και κατασκευάζαμε τα αυτοκίνητά μας με βάση τα δικά μας αυστηρά πρότυπα ασφάλειας, τα οποία διαμορφώνουμε από τις γνώσεις μας από τη μελέτη των πραγματικών ατυχημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πανελλήνια Παρουσίαση: Volvo XC40 Recharge
Volvo: Προστατεύει το πιο σημαντικό κομμάτι της ζωής μας
Η plug-in υβριδική γκάμα της Volvo