Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Το ανανεωμένο Ford Escape προλογίζει το facelift του Kuga

Ελλάδα 11:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το ανανεωμένο Ford Escape προλογίζει το facelift του Kuga

Mobility

Το ανανεωμένο Ford Escape προλογίζει το facelift του Kuga

Mobility

Καθώς τα δύο μοντέλα της Ford παρουσιάζονται ως «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος», είναι ασφαλές να θεωρούμε πως το νέο Escape προλογίζει τη νέα εμφάνιση του Kuga.

Advertisement
Advertisement

Οι φωτογραφίες του νέου Escape που διατίθεται στην αμερικάνικη αγορά μας δίνουν μια ξεκάθαρη εικόνα του πως θα είναι το ανανεωμένο Ford Kuga που θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή το 2023, καθώς τα δύο μοντέλα είναι «δίδυμα». Σε μεγάλο βαθμό.

Το facelift του Escape λοιπόν περιλαμβάνει ένα ανανεωμένο εμπρός μέρος με επανασχεδιασμένη μάσκα και χαρακτηριστικούς προβολείς , καθώς και μια νέα εισαγωγή αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα, που δίνει την αίσθηση του αυξημένου πλάτους -κάτι που όμως στην πραγματικότητα δεν ισχύει.

Υπάρχει μια γενικότερη αίσθηση ομοιογένειας στην εμφάνιση, καθώς υπάρχουν αρκετές ομοιότητες και με το Focus. Σε ορισμένες εκδόσεις, η ανανέωση θα υπογραμμίζεται και από τη φωτεινή λωρίδα LED που διατρέχει όλο το πλάτος του αυτοκινήτου.

Advertisement
Advertisement

Αντίστοιχα, στο εσωτερικού του ανανεωμένου Ford Escape, αλλάζει το σύστημα ψυχαγωγίας και πλέον προσαρμόζεται στα δεδομένα του SYNC 4, το οποίο ενσωματώνει smartphone μέσω Apple CarPlay και Android Auto και επιτρέπει ενημερώσεις ασύρματες (ΟΤΑ- Οver Τhe Αir).

Νέα είναι η οθόνη αφής στο κέντρο του ταμπλό, η οποία είναι πλέον μεγαλύτερη, με διαγώνιο 13,2 ίντσες, «καταλαμβάνοντας» και το χώρο των φυσικών πλήκτρων που μέχρι στιγμής βρίσκονται από κάτω της.

Advertisement

Στις ΗΠΑ, το Escape διατίθεται με έναν turbo βενζίνης 1.500 κυβικών και 180 ίππων με κίνηση στους εμπρός ή σε όλους τους τροχούς. Από εκεί και πέρα υπάρχει και η τετρακίνητη έκδοση των 2.000 κυβικών και των 250 ίππων με τετρακίνηση, καθώς και η τετρακύλινδρο plug-in υβριδική των επίσης  2,5 λίτρων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H Ford ξεκινά το… νοικοκύρεμα!
Ποιά είναι τα ισχυρά σημεία του Ford Focus;
Το Ford Kuga PHEV συνδυάζει επιδόσεις και οικονομία