Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Compact Cruiser: Αυτό είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV της Toyota

Ελλάδα 9:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Compact Cruiser: Αυτό είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV της Toyota

ΝΕΑ

Compact Cruiser: Αυτό είναι το μελλοντικό ηλεκτρικό SUV της Toyota

ΝΕΑ

Με αισθητικές αναφορές στο FJ Cruiser και μοντέρνα στιλιστικά στοιχεία, το νέο μοντέλο της Toyota αναμένεται να γίνει περιζήτητο στις τάξεις των οπαδών της περιπέτειας.

Advertisement
Advertisement

Στο λανσάρισμα 30 νέων ηλεκτρικών μέχρι το τέλος του 2030 προσβλέπει η Toyota, όπως ανακοίνωσε σε πρόσφατη «διαδικτυακή» συνέντευξη τύπου το αφεντικό της εταιρείας, Akio Toyoda.

Η μάρκα, μάλιστα, παρείχε μια πρώτη γεύση για τη μελλοντική προϊοντική γκάμα της, μέσω μιας φωτογραφίας όπου πρωταγωνιστούσαν 16 πρωτότυπα μοντέλα.

Ένα από αυτά που μαγνήτισαν τα βλέμματα ήταν το Compact Cruiser EV, ένα στιλάτο off-road όχημα με έντονες αισθητικές αναφορές στη σχεδιαστική φόρμα του FJ Cruiser.

Advertisement
Advertisement

Η boxy σιλουέτα του, τα off-road ελαστικά, τα πλαστικά προστατευτικά περιμετρικά του αμαξώματος, οι σχάρες οροφής, και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος συνθέτουν το εκδρομικό προφίλ του τετράθυρου μοντέλου. Χωρίς να απουσιάζουν οι σύγχρονες στιλιστικές πινελιές όπως τα LED φώτα σε σχήμα “C”.

Σύμμαχος του οδηγού για την περιήγηση σε κακοτράχαλα εδάφη αποτελούν και οι κοντοί πρόβολοι που βελτιώνουν σημαντικά  τις γωνίες προσέγγισης και φυγής.

Advertisement

Σύγχρονος αέρας πνέει και στο εσωτερικό του πρωτότυπου, παρουσία ενός flat bottom & top τιμονιού, λίγο πίσω από το οποίο εδρεύει ένας «ελεύθερος» ψηφιακός πίνακας οργάνων. Μεγάλο highlight, βέβαια, είναι η μεγάλη κεντρική οθόνη αφής, την ίδια ώρα που υπάρχει μια ψηλά τοποθετημένη κεντρική κονσόλα με επιφάνεια φόρτισης για το κινητό, αλλά και τα απολύτως απαραίτητα μπουτόν.

Advertisement

Πληροφορίες για τις τεχνικές προδιαγραφές δεν υπάρχουν, αλλά δεν αποκλείεται να χρησιμοποιηθεί η ηλεκτρική πλατφόρμα e-TNGA που έχει εξελιχθεί με την Subaru και εφαρμόζεται στο bZ4x, με την μπαταρία να τοποθετείται κάτω από το δάπεδο του οχήματος και αποτελεί δομικό στοιχείο του πλαισίου.

Ακόμα θεωρείται βέβαιο πως θα υπάρχουν τουλάχιστον δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα), προσδίδοντας στο Compact Cruiser EV τετρακίνητη υπόσταση, και η μπαταρία ενδέχεται να εξασφαλίζει αυτονομία 600 χιλιομέτρων.

Advertisement

Σημειώνεται ότι το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής του μοντέλου αναμένεται προς τα μέσα της τρέχουσας δεκαετίας, κάτι το οποίο ίσως να σημάνει τη χρήση μπαταριών στερεού ηλεκτρολύτη.

Τέλος, πέρα από το Compact Cruiser EV, η Toyota φαίνεται πως ετοιμάζει ένα ηλεκτρικό pick-up στα πρότυπα του συμβατικού Tacoma, αλλά και ένα ιδιαίτερα προσιτό μικρό ηλεκτρικό SUV με ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατανάλωση ενέργειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δείτε ένα απίστευτο Toyota GR Yaris με 380 άλογα! (+video)
Toyota: Σύγχρονα αυτοκίνητα, χρόνια μετά την αγορά τους
Toyota GR Yaris: Driftάροντας στα χιόνια (video)