Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δείτε ένα απίστευτο Toyota GR Yaris με 380 άλογα! (+video)

Ελλάδα 17:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δείτε ένα απίστευτο Toyota GR Yaris με 380 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Δείτε ένα απίστευτο Toyota GR Yaris με 380 άλογα! (+video)

ΝΕΑ

Το εκπληκτικό αυτοκίνητο της Toyota που έχει αφήσει τους πάντες με ανοιχτό το στόμα είναι η χαρά του βελτιωτή. Αυτή την φορά από την Ιταλία με 380 ίππους και πολλά ακόμα καλούδια.

Advertisement
Advertisement

Είναι σίγουρα το αυτοκίνητο που ξεχώρισε μέσα στην χρονιά για πολλούς και διάφορους λόγους. Όχι μόνο για τις επιδόσεις και τις απίστευτες ικανότητές του. Αλλά και για την γενναία απόφαση της Toyota να βγάλει μία ράλι ρέπλικα με άδεια να κινείται σε δημόσιους δρόμους.

Το GR Yaris γράφει ήδη λοιπόν τον δικό του μύθο, έχοντας γίνει το αντικείμενο του πόθου σε όλο τον αυτοκινητικό πλανήτη. Για τους πολλούς ως όνειρο και για τους λίγους που μπορούν και έχουν πάρει σειρά να το αγοράσουν μία ηδονική πραγματικότητα.

Υπάρχουν όμως και κάποιοι που δεν αρκούνται στα 261 άλογα της ευρωπαϊκής του έκδοσης και θέλουν κάτι παραπάνω. Καθώς είναι προφανές ότι το μικρό θαυματουργό τρικύλινδρο μοτεράκι των 1,6 λίτρων σηκώνει αρκετό “φτιάξιμο”.

Advertisement
Advertisement

Στην Ιταλία λοιπόν, η εταιρία Scara73 αναλαμβάνει να κάνει το GR Yaris έναν πραγματικό φονέα γιγάντων. Και να αναδείξει ακόμα περισσότερο το απίστευτο μηχανολογικό του υπόβαθρο, την τετρακίνηση, το μπλοκέ διαφορικό, το απίστευτο πλαίσιο και όλα τα υπόλοιπα.

Για να το κάνει αυτό ανεβάζει την ισχύ στους 380 ίππους και την ροπή στα 540 Nm, κάτι που όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό εκτοξεύει το μικρό Yaris στα επίπεδα ενός supercar.

Advertisement

Oi Ιταλοί δεν ανακοινώνουν επιδόσεις, αλλά με βάση τα νούμερα της ιπποδύναμης, το 0-100 χλμ/ώρα θα είναι τουλάχιστον ένα δευτερόλεπτο κάτω από τα 5,5 δευτερόλεπτα της έκδοσης παραγωγής.

Οι μηχανικοί της εταιρίας κάνουν και άλλες αλλαγές και προσθήκες, όπως για παράδειγμα μία μπάρα θόλων από carbon, διαφορετικό intercooler, αλλάζουν τις γωνίες κάμπερ των τροχών, νέα εισαγωγή αέρα από carbon, πιο ελεύθερη εξάτμιση και πολλά ακόμα.

Advertisement

Αν γνωρίζετε Ιταλικά δείτε το video ώστε να έχετε μια πιο αναλυτική εικόνα για τις μετατροπές που κάνουν. Αν δεν γνωρίζετε Ιταλικά, δείτε και πάλι το video και απολαύστε μερικά εντυπωσιακά περάσματα από ένα αυτοκίνητο που φτιάχτηκε για να κάνει τις νύχτες σας πιο υγρές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το Toyota GR Yaris τώρα «καίει» και υδρογόνο
Πόσα άλογα μπορεί να φτάσει το Toyota GR Yaris; (+video)
Έρχεται το ακόμα πιο σκληροπυρηνικό Toyota GR Yaris

Advertisement