Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο, φθηνό ηλεκτρικό SUV της Toyota

Ελλάδα 20:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο, φθηνό ηλεκτρικό SUV της Toyota

ΝΕΑ

Αυτό είναι το νέο, φθηνό ηλεκτρικό SUV της Toyota

ΝΕΑ

Με βασικά όπλα του την προσιτή τιμή και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, το bZ Small αναμένεται να αυξήσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των μηδενικών ρύπων compact SUV.

Advertisement
Advertisement

«Ηλεκτρικός πυρετός» από την Toyota, η οποία ετοιμάζει 30 νέα ηλεκτρικά μοντέλα έως το τέλος του 2030. Κάπου ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και ένα μικρό crossover με βασικά ατού του, την προσιτή τιμή του, αλλά και τη χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, η οποία θα περιορίζεται στις 12,5 kWh/100 χλμ., σύμφωνα με το αφεντικό της μάρκας, Akio Toyoda.

Σημειώνεται ότι η ανταγωνιστική ενεργειακή αποδοτικότητα του μοντέλου θα λειτουργεί ως αντίβαρο για τη σχετικά μικρή χωρητικότητα της μπαταρία του, η οποία θα εξασφαλίζει μέγιστη αυτονομία 350 χλμ.

«Όσες περισσότερες μπαταρίες προσθέτεις για να αυξήσεις την αυτονομία, τόσο μεγαλύτερο, βαρύτερο και ακριβότερο γίνεται το όχημα», ανέφερε ο Akio Toyoda, προσθέτοντας τα εξής: «Επειδή το όχημα θα είναι μικρό, υπάρχει κάτι στο οποίο πρέπει να εστιάσουμε. Και αυτό είναι η ενεργειακή αποδοτικότητα».

Advertisement
Advertisement

Το μικρό crossover προς το παρόν ονομάζεται “bZ Small”, θα διατίθεται στην Ευρώπη και την Ιαπωνία, ενώ θα είναι το δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό της μάρκας, μετά το μεσαίο bZ4x.

Αυτό που συγκεντρώνει, επίσης, μεγάλο ενδιαφέρον είναι η πλατφόρμα στην οποία θα βασιστεί, ειδικά μετά τις ανακοινώσεις της Toyota σχετικά με την εξέλιξη μιας «ευρωπαϊκής» αρχιτεκτονικής υπό την ονομασία “E3”, με τη χρήση της να αφορά πλήρως υβριδικά, plug-in υβριδικά και αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, ανάλογα τις απαιτήσεις και της ιδιαιτερότητες της εκάστοτε αγοράς.

Advertisement

H εταιρεία, βέβαια, δεν διευκρινίζει αν η πλατφόρμα θα είναι η E3 ή η e-TNGA, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά bZ4x και του Lexus RZ.

Advertisement

Εμφανισιακά το μοντέλο ακολουθεί τη σχεδιαστική φόρμα του νέου Aygo X, με άφθονες γραμμώσεις, αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πολλές μαύρες επιφάνειες όπως οι μπροστινές/μεσαίες κολόνες, ο προφυλακτήρας, τα μαρσπιέ και τα καλύμματα των καθρεπτών.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλά μοντέλα που εντάσσονται στην κατηγορία των μικρών ηλεκτρικών SUV στην Ευρώπη, με βασικές εξαιρέσεις τα Peugeot e-2008, Mokka-e και Hyundai Kona Electric, για να ακολουθήσει η πρόταση της Jeep και η ηλεκτρική αναγέννηση του Renault 4L.

Πληροφορίες για το λανσάρισμα του bZ Small δεν έχουν ανακοινωθεί, αλλά όλα δείχνουν πως η παρουσίασή του δεν θα αργήσει να λάβει χώρα.

Toyota bZ4x

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Prius: Έχει μέλλον στην γκάμα της Toyota;
Toyota: Ετοιμάζει το νέο MR2;
Tο αφεντικό της Toyota δεν χάνει ευκαιρία για «κάψιμο» (+video)