Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota GR Yaris: Driftάροντας στα χιόνια (video)

Ελλάδα 10:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota GR Yaris: Driftάροντας στα χιόνια (video)

ΝΕΑ

Toyota GR Yaris: Driftάροντας στα χιόνια (video)

ΝΕΑ

Ο οδηγός της Toyota Gazoo Racing, Norihiko Katsuta, παίρνει θέση πίσω από το τιμόνι ενός GR Yaris και μας κάνει… δωρεάν μαθήματα ντριφταρίσματος.

Advertisement
Advertisement

Η Ιαπωνία είναι γνωστή σε όλον τον κόσμο χάρη στην τεράστια τεχνολογική της ανάπτυξη, τις πολεμικές τέχνες, την εργατικότητα των κατοίκων της, τη… Yakuza, τους Νίντζα και τους Σούμο.

Μια στιγμή. Φυσικά και για την αυτοκινητιστική τους κουλτούρα. Ποιος ξεχνά τα αναρίθμητα “στολίδια” που έχουν παράγει ή τις underground συναντήσεις «πειραγμένων» αυτοκινήτων. Φυσικά, θα ήταν αδιανόητο να μην έχουν και πλούσιο ταλέντο και στο ντριφτ.

Σπουδαίες ικανότητες στο ντιφτάρισμα έχει και ο οχτώ φορές πρωταθλητής στο ράλι Ιαπωνίας, Norihiko Katsuta, ο οποίος φέτος «τρέχει» με ένα Yaris WRC.

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγικές ικανότητες του Katsuta, καταδεικνύονται σε ένα συναρπαστικό βίντεο της Toyota Gazoo Racing, με συμπρωταγωνιστή το «καυτό» GR Yaris.

Ο Ιάπωνας οδηγός, συνοδεία του μοντέλου, κατέφυγε σε μια χιονισμένη, ειδικά διαμορφωμένη έκταση και επιδόθηκε σε ένα ξέφρενο παιχνίδι.

Advertisement

Μάλιστα, βάζει και εμάς στο… παιχνίδι, διδάσκοντάς μας διεξοδικά πώς να κάνουμε donuts, οχτάρια, ελιγμούς ανάμεσα σε κώνους, αλλά και να «καταπίνουμε» με μεγάλη ταχύτητα κάθε λογής φιδίσια φουρκέτα.

Υπενθυμίζεται πως το Toyota GR Yaris ενσωματώνει έναν 3κυλινδρο τούρμπο κινητήρα 1,6 λτ., ο οποίος παράγει 261 PS και 360 Nm ροπής. Για τη μετάδοση της δύναμης και στους τέσσερις τροχούς φροντίζει ένα χειροκίνητο 6ταχυτο κιβώτιο, ενώ η επιτάχυνση στα 100 χλμ./ώρα απαιτεί μόλις 5,5 sec.

Advertisement

Το μοντέλο επωφελείται από τρία οδηγικά προφίλ (Normal, Sport και Track) και εφοδιάζεται με διαφορικά περιορισμένης ολίσθησης.

Ακολουθεί το… μάθημα ντριφταρίσματος

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Toyota GR Yaris: Συγκινητική αφιέρωση 16χρονης στους ήρωες της πανδημίας
Η διαφήμιση του Toyota GR Yaris προκάλεσε αντιδράσεις (VIDEO)
Toyota GR Yaris κυνηγά… BMW M2 στο Nürburgring (video)