Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Toyota: Σύγχρονα αυτοκίνητα, χρόνια μετά την αγορά τους

Ελλάδα 4:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Toyota: Σύγχρονα αυτοκίνητα, χρόνια μετά την αγορά τους

ΝΕΑ

Toyota: Σύγχρονα αυτοκίνητα, χρόνια μετά την αγορά τους

ΝΕΑ

Μέσω της νέας υπηρεσίας Kinto Factory, τα αυτοκίνητα της Toyota θα αναβαθμίζονται εύκολα, και επομένως θα αυξάνεται ο χρόνος που θα κατέχονται από τους οδηγούς.

Advertisement
Advertisement

Μια νέα υπηρεσία που θα επιτρέπει στα μοντέλα να διατηρούνται σύγχρονα ακόμα και αν έχουν παρέλθει αρκετά χρόνια από το λανσάρισμά τους θα εγκαινιάσει η Toyota στα τέλη Ιανουαρίου του 2022.

Ειδικότερα η ιαπωνική εταιρεία ανακοίνωσε τη δημιουργία του Kinto Factory, αρχικά για την Ιαπωνία, το οποίο θα προχωρά σε αναβαθμίσεις τόσο του software όσο και του hardware των μοντέλων.

Με αυτό τον τρόπο θα καθίσταται δυνατή η ενσωμάτωση σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας,  η ανανέωση του διακόσμου των αυτοκινήτων, αλλά και η ενίσχυση της υπολογιστικής ισχύος των in-car τεχνολογιών.

Advertisement
Advertisement

Τα προσεχή εγκαίνια της υπηρεσίας χαιρετίστηκαν από τον πρόεδρο της Toyota Kinto, Skinya Kotera, ο οποίος εστίασε στα σαφή οφέλη βιωσιμότητας που θα έχει η διατήρηση των οχημάτων για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καλή κατάσταση, προτού ανακυκλωθούν.

Όπως μάλιστα, αναφέρεται η Toyota ήδη εξετάζει το ενδεχόμενο να «εξάγει» την εν λόγω υπηρεσία και σε άλλες αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ευρωπαϊκής.

Advertisement

Σημειώνεται ότι το Kinto Factory βρίσκεται υπό την ομπρέλα του νέου εμπορικού σήματος “Kinto”, το οποίο προσβλέπει στη μετεξέλιξη της Toyota από κατασκευάστρια αυτοκινήτων σε εταιρεία παροχής υπηρεσιών κινητικότητας.

Η επιχειρηματική δραστηριοποίηση της Kinto βασίζεται σε τέσσερις άξονες, και περιλαμβάνει τις εξής υπηρεσίες.

  • KINTO One: μία υπηρεσία μίσθωσης Full Service Lease, ο χρήστης της οποίας θα μπορεί να συνδυάζει όχημα, υπηρεσία και ασφάλιση καταβάλλοντας ένα μηνιαίο μίσθωμα.
  • KINTO Share: υπηρεσία car sharing (κοινοχρησία οχημάτων) με μία μεγάλη γκάμα υβριδικών οχημάτων τα οποία διατίθενται μέσω μιας φιλοσοφίας self-service, χωρίς λειτουργικές δαπάνες. Η υπάρχουσα υπηρεσία car sharing της Toyota με την ονομασία Yuko, που ήδη λειτουργεί σε αρκετές ευρωπαϊκές πόλεις (Δουβλίνο, Βενετία, Κοπεγχάγη και Μαδρίτη) θα περιέλθει με νέο όνομα στους κόλπους της Kinto.
  • KINTO Join: υπηρεσία carpooling, που συνδέει τους εργαζόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να μοιράζονται την καθημερινή διαδρομή προς τον τόπο εργασίας τους. Παρέχει οφέλη τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τις εταιρείες, που μπορούν να μειώσουν το ανθρακικό τους αποτύπωμα.
  • KINTO Flex: υπηρεσία μίσθωσης αυτοκινήτου (leasing) βασισμένη στη συνδρομή, παρέχει αυξημένη ευελιξία και μία premium εμπειρία.
Advertisement

Όπως αναφέρει, τέλος, η εταιρεία, υπό εξέταση είναι και άλλες υπηρεσίες, όπως ride-hailing και μία εφαρμογή multi-modal (πολλαπλών μέσων μεταφοράς). Οι υπηρεσίες θα παρέχουν εύκολη πρόσβαση μέσω mobile εφαρμογών και ενσωματωμένα συστήματα πληρωμών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δοκιμή: Toyota Yaris Cross 1.5
Δοκιμή: Toyota Mirai Mk2
Συγκριτική δοκιμή: Peugeot 208 1.5 BlueHDi vs Toyota Yaris 1.5 Hybrid

Advertisement