Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ στην FCA

Ελλάδα 12:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ στην FCA

ΝΕΑ

Χρηματοδότηση 800 εκατ. ευρώ στην FCA

ΝΕΑ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στηρίζει και έμπρακτα την κατασκευή υβριδικών plug-in και ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) θα εγκρίνει χρηματοδότηση ύψους 800 εκατομμύρια ευρώ (949 εκατομμύρια δολάρια) στην Fiat Chrysler Automobiles (FCA) για τη στήριξη της παραγωγής ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών οχημάτων.

Οι επενδύσεις για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και plug-in υβριδικών μοντέλων θα κατευθύνονται κυρίως σε εργοστάσια της FCA που βρίσκονται στη νότια Ιταλία, υποστηρίζοντας την απασχόληση και τη συμμόρφωση με τα αυστηρότερα περιβαλλοντικά κριτήρια.

Advertisement
Advertisement

Για να βελτιωθεί η παραγωγική ικανότητα στα ιταλικά εργοστάσια της FCA, ο όμιλος ανακοίνωσε επενδυτικό σχέδιο ύψους 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα έως το 2021, το οποίο προβλέπει την κυκλοφορία νέων ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων.

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η FCA είχαν συμφωνήσει στις αρχές του καλοκαιριού για χρηματοδότηση ύψους 300 εκατομμύριων ευρώ ώστε να επενδύσουν στις γραμμές παραγωγής υβριδικών plug-in μοντέλων αλλά και ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο εργοστάσιο στο Melfi αλλά και στο ιστορικό εργοστάσιο της Fiat στο Mirafiori.

Η FCA έχει επίσης ολοκληρώσει μια συμφωνία 485 εκατομμυρίων ευρώ με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να υποστηρίξει τόσο μια καινοτόμο σειρά υβριδικών plug-in αυτοκινήτων στο εργοστάσιο Pomigliano, όσο και τις δραστηριότητες έρευνας και τεχνολογίας στα εργαστήρια της FCA στο Τορίνο.

Advertisement

Το πιστωτικό όριο της ΕΤΕπ καλύπτει το 75% της συνολικής αξίας της επένδυσης της FCA στο έργο για την περίοδο 2020-2023.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε να πουλήσει το ΙΧ του και ανακάλυψε ότι χρωστά Τέλη Κυκλοφορίας!

Advertisement

Δωρεάν η διαγραφή των κατεστραμμένων ΙΧ της Εύβοιας

Σοκ! Η ΕΕ θέλει μείωση εκπομπών 55% έως το 2030