Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Σοκ! Η ΕΕ θέλει μείωση εκπομπών 55% έως το 2030

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Σοκ! Η ΕΕ θέλει μείωση εκπομπών 55% έως το 2030

ΝΕΑ

Σοκ! Η ΕΕ θέλει μείωση εκπομπών 55% έως το 2030

ΝΕΑ

Νέα αυξημένα όρια για τη μείωση των εκπομπών ρύπων θα προτείνει η Κομισιόν δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Advertisement
Advertisement

Η Κομισιόν θα προτείνει να ορίσει ως στόχο για το 2030 τη μείωση των καθαρών εκπομπών αερίων θερμοκηπίου «τουλάχιστον κατά 55%» συγκριτικά με τα επίπεδα του 1990, σύμφωνα με εσωτερικό έγγραφο στο οποίο είχε πρόσβαση το Reuters. Ο σημερινός στόχος της ΕΕ είναι μείωση των εκπομπών κατά 40% έως το 2030 γεγονός που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Θέτοντας ως στόχο μεγαλύτερες μειώσεις των εκπομπών εντός της επόμενης δεκαετίας, η ΕΕ ευελπιστεί να οδηγήσει την οικονομία της προς τη δέσμευσή της να καταστεί «κλιματολογικά ουδέτερη» έως το 2050 και να ηγηθεί της παγκόσμιας προσπάθειας για μείωση των εκπομπών με ρυθμό που θα έχει ως αποτέλεσμα να αποφευχθεί ο χειρότερος αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό έγγραφο, που δεν έχει λάβει ακόμη τη μορφή υπό την οποία θα δημοσιευθεί, λέει ότι η Κομισιόν θα προτείνει τη συνολική μείωση των εκπομπών κατά 55%, κάτι που μπορεί να επιτευχθεί τόσο διά της περικοπής της έκλυσης αερίων από τομείς όπως η βιομηχανία και η παραγωγή ηλεκτρισμού, όσο και από την αύξηση των δασικών εκτάσεων και την πρόοδο των τεχνολογιών συλλογής αερίων.

Διαβάστε επίσης:

Τι εξετάζει το ΥΠΟΙΚ για δασμούς και Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Advertisement

Στους ιδιώτες στρέφονται οι καταναλωτές για μεταχειρισμένα ΙΧ!

«Big Brother» σε όλους τους δρόμους!

Advertisement