Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συγχώνευση PSA-FCA: Αυτό είναι το όνομα της νέας εταιρείας!

Ελλάδα 17:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συγχώνευση PSA-FCA: Αυτό είναι το όνομα της νέας εταιρείας!

ΝΕΑ

Συγχώνευση PSA-FCA: Αυτό είναι το όνομα της νέας εταιρείας!

ΝΕΑ

Οι δύο όμιλοι έχουν ανακοινώσει ότι αναμένουν την ολοκλήρωση της συγχώνευσής τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Advertisement
Advertisement

H Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ανακοίνωσαν ότι η εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευσή της με την γαλλική PSA, κατασκευάστρια των οχημάτων Peugeot, Citroen, Opel και άλλων ευρωπαϊκών brand αυτοκινήτου θα ονομάζεται Stellantis.

Πρόκειται, όπως αναφέρει η FCA, για κομβικό βήμα στην πορεία ολοκλήρωσης της συμφωνίας συγχώνευσης των δύο εταιρειών που είχε ανακοινωθεί μέσα στο 2019.

Advertisement
Advertisement

Η ετυμολογία αυτού προέρχεται από το λατινικό ρήμα “stello”, που σημαίνει “φωτίζει με αστέρια”, και όπως αναφέρουν στην κοινή τους ανακοίνωση οι δύο όμιλοι, η ονομασία αυτή αντικατοπτρίζει «τη νέα και φιλόδοξη ένωση δύο επώνυμων εταιρειών με ισχυρή εταιρική κουλτούρα που σε συνδυασμό δημιουργούν έναν από τους νέους ηγέτες στην επόμενη εποχή της κινητικότητας διατηρώντας ταυτόχρονα τις αξίες των εταίρων. Οι λατινικές ρίζες του ονόματος αποτίουν φόρο τιμής στην πλούσια ιστορία των εταιρειών, με την ονομασία Stellantis να εκφράζει το πνεύμα αισιοδοξίας, ενέργειας και ανανέωσης που αποτελεί τον οδηγό της συγχώνευσης»

Η διαδικασία προσδιορισμού του νέου ονόματος ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση της έναρξης της συγχώνευσης και η ανώτερη διοίκηση και των δύο εταιρειών συμμετείχε στενά σε όλη τη διάρκεια, υποστηριζόμενη από τον Όμιλο Publicis.

Το όνομα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά σε επίπεδο Ομίλου, ως εταιρική μάρκα. Το επόμενο βήμα στη διαδικασία θα είναι η αποκάλυψη ενός λογότυπου, που μαζί με το όνομα θα αποτελέσει την εταιρική ταυτότητα του Ομίλου. Τα ονόματα και τα λογότυπα των μελών του Ομίλου θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Advertisement

Όπως έχει αναφερθεί προηγουμένως, η ολοκλήρωση της συγχώνευσης αναμένεται να πραγματοποιηθεί το πρώτο τρίμηνο του 2021, υπό την προϋπόθεση των συνήθης όρων κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της έγκρισης από τους μετόχους και των δύο εταιρειών στις αντίστοιχες έκτακτες γενικές συνελεύσεις και την ικανοποίηση των αντιμονοπωλιακών και άλλων κανονιστικών απαιτήσεων.

Η κοινή εταιρεία που θα προκύψει από τη συγχώνευση των δύο ομίλων θα έχει την έδρα της στην Ολλανδία.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο με γραμμάτια και την πάτησε!

Παραδείγματα με τους νέους δασμούς στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Advertisement

Αίγιο – Αθήνα σε 2 ώρες και 20 λεπτά με κόστος λιγότερο από 20 ευρώ!