Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Δάνειο 6,5 δισ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις ζήτησε η FCA

Ελλάδα 11:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δάνειο 6,5 δισ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις ζήτησε η FCA

ΝΕΑ

Δάνειο 6,5 δισ. ευρώ με κρατικές εγγυήσεις ζήτησε η FCA

ΝΕΑ

Το αίτημα αφορά ένα δάνειο που προορίζεται αποκλειστικά για το ιταλικό τμήμα του ομίλου.

Advertisement
Advertisement

Η FCA ζήτησε από την ιταλική κυβέρνηση τη σύναψη τα τριετούς δανείου με κρατική εγγύηση, προκειμένου η αυτοκινητοβιομηχανία να εξοφλήσει τους προμηθευτές της και να συνεχίσει το επενδυτικό της σχέδιο στη χώρα, σύμφωνα με το Reuters.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ζήτησε τριετές δάνειο με την εγγύηση της Ρώμης, όπως επιβεβαιώνουν οι επικεφαλής του συνδικάτου στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Advertisement
Advertisement

«Το αίτημα της FCA αφορά ένα δάνειο που προορίζεται αποκλειστικά για το ιταλικό τμήμα του ομίλου και θα στοχεύει στην εξόφληση των πολυάριθμων προμηθευτών, καθώς και στη διευκόλυνση ενός επενδυτικού σχεδίου 5 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη χώρα, σε ένα πλαίσιο σημαντικής έλλειψης πωλήσεων και ως εκ τούτου κύκλου εργασιών », ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συνομιλίες με την Intesa Sanpaolo  για δάνειο 6,3 δισεκατομμυρίων ευρώ με κρατική εγγύηση, ώστε η εταιρεία να αντιμετωπίσει την κρίση κορωνοϊού.

Τι απάντησε ο Ιταλός πρωθυπουργός

Advertisement

Η Fiat Chrysler Automotive έχει δικαίωμα να αιτηθεί δανείων με κρατική εγγύηση διότι απασχολεί χιλιάδες ανθρώπους στη χώρα, παρά το ότι η νομική της βάση βρίσκεται στο εξωτερικό, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ειδικότερα ο κ. Κόντε ανέφερε ότι: «Δεν μιλάμε για τη μητρική εταιρεία, μιλάμε για τις εταιρείες του ομίλου στην Ιταλία, που απασχολούν χιλιάδες ανθρώπους».

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό: Ακριβαίνουν ή φθηναίνουν τα αυτοκίνητα;

Ξεκινάει η επιδότηση για αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου – Πόση θα είναι;

Advertisement

Πάνω από 115 άτομα οδηγούν με online προσωρινό δίπλωμα!