Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χωρίς V8, αλλά γρηγορότερη η νέα Mercedes-AMG C63

Ελλάδα 11:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χωρίς V8, αλλά γρηγορότερη η νέα Mercedes-AMG C63

ΝΕΑ

Χωρίς V8, αλλά γρηγορότερη η νέα Mercedes-AMG C63

ΝΕΑ

Το υβριδικό κινητήριο σύνολο του μοντέλου δεν θα έχει να ζηλέψει σε τίποτα τον απερχόμενο 8κύλινδρο κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Μετά την παρουσίαση της νέας γενιάς της Mercedes C-Class, το ενδιαφέρον στρέφεται στην επερχόμενη αποκάλυψη της ισχυρής AMG C63.

Όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που εξασφάλισε το Car Magazine, το μοντέλο υποβάλλεται σε επίμονες δοκιμές και βρίσκεται… ένα βήμα πριν αποβάλλει την καμουφλαρισμένη ένδυσή του.

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η νέα AMG C63 θυσιάζει το V8 μοτέρ της στο βωμό της ηλεκτροκίνησης. Ο εξοπλισμός του μοντέλου με υβριδική τεχνολογία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της Mercedes να συμμορφωθεί με τα πρότυπα εκπομπών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, οι κατασκευαστές που υπερβαίνουν τον στόχο εκπομπών που τους αφορά, θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 95 ευρώ για κάθε γραμμάριο CO2 πάνω από το όριο.  Στόχος της Daimler για το τρέχον έτος είναι τα 102,8 γρμ./χλμ.

Advertisement
Advertisement

Έτσι, η νέα C63 AMG 4-Matic+ EQ Power Sport (όπως θα είναι η ονομασία της) θα «φορά» ένα κινητήριο σύνολο που θα απαρτίζεται από έναν 2λιτρο 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα (M139), ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα και μια μίζα- γεννήτρια (Integrated starter generator- ISG). Για τη μετάδοση της κίνησης και στους τέσσερις τροχούς θα φροντίζει ένα 9τάτυχο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει 200 ps, το θερμικό 400 ps, ενώ συνδυαστικά παράγονται 550 άλογα και 800 Nm ροπής.

Advertisement

Η νέα AMG C63 θα εξοπλίζεται με πρόγραμμα οδήγησης “Drift”, προσαρμοζόμενη ανάρτηση, ενώ θα «φορά» μεγαλύτερα ελαστικά στον πίσω άξονα για βελτίωση της πρόσφυσης.

Επίσης, η υβριδική τεχνολογία θα αυξήσει το βάρος κατά 250 κιλά (2.000 kg συνολικά), αλλά το μειωμένο βάρος του 4κύλινδρου μοτέρ (συγκριτικά με το 8κύλινδρο) θα επιφέρει τέλεια κατανομή βάρους (50:50).

Advertisement

Περί επιδόσεων ο λόγος, νέα AMG C63 θα επιταχύνει στα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 3,5 Sec, θα είναι δηλαδή, κατά σχεδόν κατά μισό δευτερόλεπτο γρηγορότερη από το υπάρχον μοντέλο.

Η αποκάλυψη του μοντέλου θα γίνει προς το τέλος του έτους, ενώ το λανσάρισμα είναι προγραμματισμένο για το 2022.

Διευκρίνηση: Στην κεντρική φωτογραφία απεικονίζεται η νέα Mercedes C-Class

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC
Η βελτιωμένη Mercedes-Benz X-Class της Chelsea Truck Company
Mercedes-Benz: Η ηλεκτρική C-Class θα έρθει μετά το 2024