Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Η ηλεκτρική C-Class θα έρθει μετά το 2024

Ελλάδα 5:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Mercedes-Benz: Η ηλεκτρική C-Class θα έρθει μετά το 2024

ΝΕΑ

Mercedes-Benz: Η ηλεκτρική C-Class θα έρθει μετά το 2024

ΝΕΑ

Ο διευθύνων σύμβουλος της Mercedes-Benz, Markus Schafer, λέει ότι ένα ηλεκτρικό τύπου C-Class είναι πιθανό να εμφανιστεί μέχρι το 2024 και θα βασιστεί στη νέα πλατφόρμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία επεκτείνει αυτή τη στιγμή τη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων, τα EQA και EQB θα πλαισιώσουν την EQC. Οι EQE και EQS, οι ηλεκτρικές εκδόσεις των E-Class και S-Class αντίστοιχα δηλαδή, πρόκειται να αποκαλυφθούν αργότερα μέσα στο έτος.

Ενώ οι C-Class και S-Class μοιράζονται την πλατφόρμα MRA, ο Schafer υπαινίχθηκε ότι ένα μελλοντικό ηλεκτρικό μοντέλο στις διαστάσεις της C-Class δεν θα χρησιμοποιεί τη νέα ηλεκτρική πλατφόρμα MEA που υποστηρίζει την EQS, αλλά μάλλον θα υιοθετεί τη νέα πλατφόρμα MMA της εταιρείας.

Ο Schafer δήλωσε συγκεκριμένα: «Ένα τέτοιου είδους όχημα θα αντιμετωπίσει σημαντική ζήτηση που πιστεύουμε ότι είναι υψηλή σε όλο τον κόσμο από μια πιστή πελατειακή βάση. Ταυτόχρονα, θα προσφέρουμε ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρικών με τις EQA και EQB τους επόμενους δύο μήνες, αλλά και τις EQS και EQE, οπότε υπάρχει ένα ευρύ φάσμα επιλογών.

Advertisement
Advertisement

Η επόμενη πλατφόρμα αφορά οχήματα μικρού και μεσαίου μεγέθους που θα ξεκινήσουν την πορεία τους από το 2024, και αυτή η πλατφόρμα MMA διαθέτει αρχιτεκτονική που εξυπηρετεί την ηλεκτροκίνηση. Θα χρησιμοποιηθεί για συμπαγή αυτοκίνητα και έχει τη δυνατότητα να φτάσει και στην κατηγορία μεσαίων διαστάσεων. Βρισκόμαστε στη μέση αυτού του έργου και αυτό θα μπορούσε να προσφέρει ακόμη μια ξεκάθαρη λύση για πιο καθαρά οχήματα EV, συμπεριλαμβανομένης αυτής της κατηγορίας”.

Διαβάστε επίσης:
Εκδόσεις AMG για τα ηλεκτρικά μοντέλα Mercedes EQ
To ηλεκτροκίνητo Mercedes EQ C σε εντατικές δοκιμές
Χειμερινές δοκιμές για τη Mercedes EQ C

Advertisement