Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC

ΝΕΑ

Νέες επιλογές για την ηλεκτρική Mercedes EQC

ΝΕΑ

Η γερμανική εταιρεία επεκτείνει την γκάμα του ηλεκτρικού της SUV με μια έκδοση που τοποθετείται στη βάση της γκάμας και μπορεί να συνδυαστεί από το δημοφιλές σπορ πακέτο εξοπλισμού.

Advertisement
Advertisement

Στη διεύρυνση της γκάμας του πρώτου της ηλεκτρικού SUV, EQC, προχώρησε η Mercedes, παρουσιάζοντας μια βασική έκδοση, η οποία διατίθεται και με το σπορτίφ πακέτο εξοπλισμού “AMG Line”.

Ο λόγος για την EQC 400 4MATIC, η οποία στην έκδοση “AMG Line” κοσμείται από τη γνωστή γυαλιστερή μαύρη γρίλια “Black Panel”, σε σχεδίαση “twin-blade”, με χρωμιωμένες λεπτομέρειες. Στιλιστικά στοιχεία από χρώμιο συναντώνται και στις μαύρες εισαγωγές αέρα, οι οποίες ενσωματώνονται σε έναν προφυλακτήρα τύπου “AMG”.

Στα πλευρά συναντώνται 19άρες ΑΜG ζάντες αλουμινίου πέντε ακτινών σε χρώμα τανταλίου, ενώ στο πίσω μέρος δεσπόζει ένας αναθεωρημένος προφυλακτήρας με ένα διαχύτη με χρωμιωμένα στοιχεία και ψευδοαπολήξεις.

Advertisement
Advertisement

Το εσωτερικό κοσμείται, μεταξύ άλλων, από ένα πολυλειτουργικό δερμάτινο τιμόνι τύπου “flat-bottom”, σπορ καθίσματα μοτίβου “AMG” και ταμπλό επενδυμένα από τεχνητό δέρμα, ζώνες ασφαλείας με ραφές είτε σε χρυσό είτε σε γκρι χρώμα, καλύμματα πεντάλ σε ανοξείδωτο χάλυβα και πατάκια AMG.

Παράλληλα, ως στάνταρ ενσωματώνονται θερμομονωτικά και ηχομονωτικά παράθυρα, ηλεκτρικό σύστημα EASY-PACK πόρτας χώρου αποσκευών, πακέτο εσωτερικό φωτισμού, πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας, προηγμένο ηχοσύστημα, ambient φωτισμός, λειτουργίες απομακρυσμένης φόρτισης (Charging Services Premium.), σύστημα Active Parking Assist με PARKTRONIC, και ηλεκτρικοί καθρέπτες.

Advertisement

Υπενθυμίζεται πως η EQC 400 4MATIC τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικά μοτέρ (ένα σε κάθε άξονα) συνδυαστικής απόδοσης 408 ps. Η μπαταρία χωρητικότητας 80 kW προσφέρει αυτονομία έως και 462 χλμ., ενώ για τη φόρτισή της, από τον Ιανουάριο, παρέχεται ένας onboard φορτιστής ισχύος 11 KW ο οποίος μειώνει τον χρόνο φόρτισης κατά 3 ώρες.

Όσον αφορά την τιμή τόσο της βασικής έκδοσης όσο της AMG Line στη χώρα μας, δεν υπάρχουν προσώρας πληροφορίες. Στη Γερμανία, όμως, θα κοστίζει γύρω στα 66.000 ευρώ, όταν η έκδοση AMG Line τιμάται προς 73.200 ευρώ.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Πόσο στοιχίζει η νέα Mercedes EQC στην Ελλάδα;
Mercedes EQC και B-Class δεν θα αποκτήσουν AMG εκδόσεις
Δοκιμή: Mercedes EQC 400 4Matic