Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Νέα Mercedes-AMG C63: Υβριδική και με πάνω από 500 ίππους

Ελλάδα 9:49
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Νέα Mercedes-AMG C63: Υβριδική και με πάνω από 500 ίππους

ΝΕΑ

Νέα Mercedes-AMG C63: Υβριδική και με πάνω από 500 ίππους

ΝΕΑ

Η μάρκα από τη Στουτγάρδη υποβάλει το μοντέλο σε ενδελεχείς δοκιμές και ετοιμάζεται να θυσιάσει το υπάρχον V8 μοτέρ, στο βωμό της ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Στη νέα τάξη πραγμάτων προσαρμόζεται η Mercedes, η οποία προχωρά στον σταδιακό «εξηλεκτρισμό» των μοντέλων της. Ταυτόχρονα, λοιπόν, με το προσεχές λανσάρισμα αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων, η μάρκα από τη Στουτγάρδη, αναμένεται να προσδώσει «υβριδική υπόσταση» σε πολλά μοντέλα που μέχρι πρότινος ενσωμάτωναν αποκλειστικά θερμικά μοτέρ.

Ένα εξ αυτών είναι και η τρίτη γενιά της Mercedes-AMG C63 S , η οποία αναμένεται στην παγκόσμια αγορά στις αρχές του 2022. Αναλυτικότερα, ο V8 Bi-Turbo θα αποτελέσει παρελθόν, δίνοντας τη θέση του στον 2λιτρο 4κύλινδρο M139, o οποίος θα πλαισιωθεί από μία μίζα/εναλλάκτη των 48V. Πρόκειται για μια παρόμοια υβριδική τεχνολογία με εκείνη που υιοθετεί ο 6κύλινδρος σε σειρά 3λιτρος M256, ο οποίος τροφοδοτεί την CLS 53 4Matic+, καθώς και άλλα υφιστάμενα μοντέλα AMG.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί, προσώρας, οι πληροφορίες να είναι ελάχιστες, καλά ενημερωμένες πηγές, όμως, κάνουν λόγο για υιοθέτηση μιας μπαταρίας ιόντων λιθίου μεγαλύτερης χωρητικότητας από εκείνη των 0,9 kWh που συναντάται στο προαναφερθέν μοντέλο.

O 4κύλινδρoς κινητήρας που θα ενσωματωθεί στη C63 παράγει 421 άλογα και 500 Nm ροπής, ενώ με την επιπλέον παρεχόμενη ισχύ από το τη γεννήτρια η συνδυαστική ισχύ θα ξεπερνά τα 500 άλογα. Όσον αφορά τη μετάδοση της κίνησης στους τέσσερις τροχούς, αυτή θα διενεργείται μέσω ενός 9τάχυτου αυτόματου κιβωτίου MCT.

Advertisement

Σημειώνεται πως το μοντέλο βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, ενώ ακόμα δεν έχει αποβάλλει τον καμουφλαρισμένο του μανδύα. Θα προσφέρεται σε εκδόσεις αμαξώματος sedan, coupe και κάμπριο, ενώ ο εξηλεκτρισμός του θα γίνει στο πλαίσιο του πλάνου της Mercedes για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος.

Advertisement

Δείτε επίσης:

Έρχεται το SUV-Sedan της Mercedes

Mercedes: Τέλος  μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων

Advertisement

Πόσο κοστίζει η ολοκαίνουρια Mercedes S-Class στην Ελλάδα;