Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Χαλάει το deal για την είσοδο της Audi στην F1;

Ελλάδα 1:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χαλάει το deal για την είσοδο της Audi στην F1;

ΝΕΑ

Χαλάει το deal για την είσοδο της Audi στην F1;

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη δήλωση του CEO του VW Group ότι Audi και Porsche θα μπουν οριστικά στη F1, φαίνεται πως πολύ πιθανό να διαψευστεί.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες, η McLaren  δεν ικανοποιήθηκε ούτε από τη νέα προσφορά των Γερμανών για την εξαγορά του αγωνιστικού τμήματος.

Θυμίζουμε πως αυτή είναι η δεύτερη πολύ σοβαρή προσπάθεια της Audi να πληρώσει τη McLaren ώστε να μπει ξανά στις πίστες της Formula 1 έπειτα από έξι περίπου δεκαετίες. Ο Herbert Diess, εκτελεστικός διευθυντής όλου του VW Group πιστεύει πως η μάρκα θα επωφεληθεί αρκετά από την είσοδο της στο καλεντάρι των κορυφαίων αγώνων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, για αυτό και ανέβασε την αρχικά προσφορά από τα 450 εκατομμύρια ευρώ στα 650 εκατομμύρια συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Παράλληλα με τη συνεργασία Audi και McLaren θα είχαμε και αυτήν της Porsche με τη Red Bull, πράγμα που αυτή τη στιγμή φαίνεται πιο εφικτό να συμβεί. Το ότι η VW επιθυμεί να μπει στην F1 περισσότερο ως κατασκευαστής κινητήρων παρά ως αυτόνομη ομάδα υπαγορεύεται από την κοινή λογική. Αρχικά, το τίμημα που πρέπει να πληρώσει μία νέα ομάδα για είσοδο στην F1 ανέρχεται στο αστρονομικό ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρώ! Και αυτό είναι μόνο για να της δοθεί άδεια συμμετοχής.

Η McLaren λοιπόν απέρριψε και τα 650 εκατομμύρια του VW Group και κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ποιες ακριβώς είναι οι απαιτήσεις της ώστε να αποδεχθεί τελικά την πρόταση της γερμανικής εταιρείας και να ανοίξει έτσι το δρόμο στην Audi προς τη F1. Ακόμα και αν ισχύει πάντως η σκληρή στάση των Βρετανών με τα απανωτά όχι, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε μία νέα προσπάθεια με ακόμη μεγαλύτερη οικονομική υπέρβαση από την πλευρά της Audi. Οι διαρροές πάντως κάνουν λόγο για μηδενικές πιθανότητες της γερμανικής φίρμας έτσι ώστε να προχωρήσει στο σχέδιο της. Παιχνίδι τακτικής ή αλλαγή πλεύσης από την McLaren; Θα δείξει οσονούπω…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Viva Las Vegas!
F1: Ποιοι αγώνες κινδυνεύουν το 2023;
Θα εξαγοράσει η Audi τη McLaren;