Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Viva Las Vegas!

Ελλάδα 8:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Viva Las Vegas!

FORMULA 1

F1: Viva Las Vegas!

FORMULA 1

Η Formula 1 ανακοίνωσε χθες την επιστροφή της στην «Αμαρτωλή πόλη» του Las Vegas. Το τρίτο Grand Prix επί αμερικανικού εδάφους θα μπει στο πρόγραμμα από τον Νοέμβριο του 2023. Θα είναι, μάλιστα, ένας νυχτερινός αγώνας ο οποίος θα γίνει για πρώτη φορά Σάββατο!

Advertisement
Advertisement

Η παρουσίαση έγινε με κάθε επισημότητα το απόγευμα της Τετάρτης στην πόλη του Las Vegas. Παρόντες –εκτός από τους ιθύνοντες της F1- ήταν ο CEO της Liberty Media, Gregg Maffei, ο κυβερνήτης της Nevada καθώς και πολλά μεγάλα ονόματα της αμερικανικής βιομηχανίας θεάματος. Ο τρόπος με τον οποίον οργανώθηκε η εκδήλωση δείχνει και το πόσο σημαντικός θεωρείται για τους ιδιοκτήτες του σπορ ο τρίτος αγώνας στις ΗΠΑ.

Ήδη από το 2017 (όταν η Liberty είχε αγοράσει την F1) είχε καταστεί σαφές πώς η επέκταση στην Αμερική θα ήταν ένας από τους κύριους στόχους της. Φέτος θα έχουμε τον δεύτερο αγώνα στις ΗΠΑ (το Grand Prix του Μαϊάμι), ενώ ο αγώνας στο Τέξας παραμένει εδώ και χρόνια ένας από τους αγαπημένους προορισμούς του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

«Το εμβληματικό Las Vegas και η κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού συνιστούν τον τέλειο γάμο ταχύτητας και γκλάμουρ» δήλωσε ο Maffei. «Η πίστη που έχουμε στο εγχείρημα αυτό, φαίνεται από το ότι η ίδια η Liberty Media συμμετέχει στην προώθησή του. Ήρθε η ώρα να πάμε στο επόμενο επίπεδο» συνέχισε.

Ο CEO της F1 Stefano Domenicali δήλωσε: «Είναι μία απίστευτη στιγμή για την F1. Ο τρίτος αγώνας στις ΗΠΑ δείχνει το πόσο έχει μεγαλώσει το σπορ εδώ. Το Las Vegas είναι παγκοσμίως γνωστό όπως και η περίφημη Strip του».

Το σιρκουί

Η μήκους 6,12 χιλιομέτρων πίστα, η οποία θα περνάει από όλα τα διάσημα μέρη της Las Vegas Strip, είναι απλή στο σχεδιασμό της και αποτελείται από 14 στροφές. Σε αυτές περιλαμβάνεται και ένα σικέιν που θα οδηγεί στην ευθεία εκκίνησης. Την προσοχή αποσπά η τεράστια πίσω ευθεία του σιρκουί που οδηγεί στο προαναφερθέν σικέιν. Οι προσομοιωτές τον ομάδων έχουν δείξει μέγιστη ταχύτητα που ξεπερνάει τα 340 χλμ/ώρα στο τέλος της.

Advertisement

Ο αγώνας θα είναι διάρκειας 50 γύρων και θα διεξάγεται το βράδυ του Σαββάτου. Αυτή είναι μία ακόμη πρωτοτυπία της F1 σε σχέση με τον νέο αγώνα στο καλεντάρι. Ακριβής ημερομηνία δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Όμως, γνωρίζουμε ότι ο αγώνας θα διεξάγεται τον Νοέμβριο, πιθανότατα κοντά στην ημέρα των Ευχαριστιών.

Advertisement

Η Formula 1 είχε βρεθεί και στο παρελθόν στην Sin City. Συγκεκριμένα ήταν το 1981 και 1982 όταν τα τότε μονοθέσια είχαν αγωνιστεί σε μία διαδρομή εντός του παρκινγκ στο Caesars Palace. Η τότε χάραξη ήταν επιεικώς απαράδεκτη με πολλές παρόμοιες στροφές να διαδέχονται η μία την άλλη, σαν πίστα καρτ. Αυτή τη φορά η Liberty είναι αποφασισμένη να μην κάνει τα λάθη του παρελθόντος. Μένει να φανεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Σαουδικής Αραβίας: Μάχη σε τρεις πράξεις
F1 Onboard: Η μαγεία της Jeddah
F1 memes: Τα καλύτερα από το Μπαχρέιν