Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανανεωμένο και ισχυρότερο το Honda Jazz e:HEV (+ τιμές)

Ελλάδα 8:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανεωμένο και ισχυρότερο το Honda Jazz e:HEV (+ τιμές)

ΝΕΑ

Ανανεωμένο και ισχυρότερο το Honda Jazz e:HEV (+ τιμές)

ΝΕΑ

Η φιλοσοφία  κατασκευής της Honda αντικατοπτρίζεται απόλυτα στην παρούσα γενιά του Jazz e:HEV, όπως στο Jazz Crosstar e:HEV.

Advertisement
Advertisement

Ανήσυχα πνεύματα εκεί στη Honda. Όταν παρουσιάσουν ένα νέο μοντέλο, το πρώτο που κάνουν την αμέσως επόμενη στιγμή είναι να σκέφτονται πώς θα το βελτιώσουν.

Από αυτόν τον κανόνα δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί η νέα γενιά του Jazz, την τέταρτη κατά σειρά ως τώρα. Η πρόσφατη επανασχεδίασή του, επιλεκτικά υλοποιημένη σε καίρια σημεία του, συνοδεύτηκε και με αναβάθμιση στην απόδοσή του.

Φυσικά, αυτό δεν αφορά μόνο στο Jazz e:HEV αλλά και στο Jazz Crosstar e:HEV, την crossover και πιο «περιπετειώδη» εκδοχή του supermini μοντέλου της Honda.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά, οι αλλαγές αφορούν στη μάσκα, στους προφυλακτήρες και στα φώτα με σκοπό να δημιουργηθεί μια πιο έντονη, χαρακτηριστική και δυναμικότερη προσωπικότητα, συγκριτικά με πριν, όπως ανακοινώνει η ιαπωνική εταιρεία.

Οι βελτιώσεις αποτυπώνουν το πνεύμα των Ιαπώνων που ενσαρκώνει η φιλοσοφία «yoo no bi» που πρεσβεύει την ομορφιά στα καθημερινά αντικείμενα η οποία προέρχεται από τη βελτίωση με το πέρασμα του χρόνου.

Advertisement

Στα επανασχεδιασμένα Jazz e:HEV και Jazz Crosstar e:HEV αυτό σημαίνει την αισθητική καλλιμορφία αλλά και τη βελτίωση στους τομείς της πρακτικότητας και της εργονομίας.

Στο Jazz Crosstar e:HEV υπάρχει πλέον νέα κυψελοειδής μάσκα και ο επανασχεδιασμένος προφυλακτήρας έχει αναδιαμορφωμένο πλαίσιο στα φώτα ομίχλης. Επίσης, υπάρχει και ένα ασημί πρόσθετο πλαστικό, τοποθετημένο κεντρικά, το οποίο προσομοιάζει με προστατευτική ποδιά.

Advertisement

Στο πλάι και στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, οι αλλαγές επίσης εναρμονίζονται με την πιο στιβαρή και δυναμική εμφάνιση που θέλησαν να προσδώσουν οι άνθρωποι της Honda στο μοντέλο.

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και η διαμόρφωση στις μπάρες οροφής οι οποίες είναι διαμορφωμένες ώστε να συμβάλλουν στη σπορτίφ εμφάνιση και στην πρακτικότητα.

Advertisement

Τα επανασχεδιασμένα Jazz e:HEV και Jazz Crosstar e:HEV, διαθέτουν το αναβαθμισμένο σύστημα e:HEV, το οποίο είναι πιο αποδοτικό από πριν.

Πλέον, ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 14 ίππους περισσότερους από πριν, φτάνοντας τους 122, ενώ ο δεύτερος -που λειτουργεί ως γεννήτρια- αποδίδει 106 ίππους, εννέα περισσότερους, συγκριτικά.

Επιπλέον, ο 1.5 i-MMD  βενζινοκινητήρας αποδίδει 107 ίππους, εννέα περισσότερους από πριν. Οι αναβαθμίσεις σε όλο το κινητήριο σύστημα είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η συνολική ισχύς του στους 122 ίππους (από τους 109), ενώ η μέγιστη ροπή παρέμεινε ίδια (σημ.: 131 Nm).

Η κατασκευαστική φιλοσοφία των ανθρώπων της Honda σημαίνει ότι η αυξημένη ισχύς του συστήματος στα επανασχεδιασμένα Jazz e:HEV, και Jazz Crosstar e:HEV. δεν επηρέασε τη μέση τυποποιημένη κατανάλωση καυσίμου ή τη μέση τυποποιημένη εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα. Η πρώτη είναι 4,5 λίτρα/100 χλμ. και η δεύτερη 102 γραμ./χλμ., πάντα κατά το πρωτόκολλο «WLTP».

Με την ευκαιρία της επανασχεδίασής του, η Honda προσφέρει το Jazz e:HEV σε μία επιπλέον εξοπλιστική έκδοση που ονομάζεται «Advance Sport» και η οποία είναι η κορυφαία μεταξύ των υπόλοιπων διαθέσιμων.

Αυτή, στο εσωτερικό της διαθέτει ταπετσαρία από μαύρου χρώματος συνθετικό σουέτ και γκρι συνθετικό δέρμα, ενώ στο τιμόνι και στο εσωτερικό των θυρών υπάρχουν κίτρινες ραφές.

Τέλος, βελτιωμένο είναι και το τεχνολογικό σύνολο «Honda Sensing» το οποίο ενσωματώνει συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού. Πλέον, διαθέτει κάμερα με πιο ευρυγώνια κάλυψη και υψηλότερης ανάλυσης εικόνα.

Επίσης, το σύστημα «Traffic Jam Assist», το οποίο βοηθά τον οδηγό σε όταν συναντήσει μποτιλιάρισμα, ενεργοποιείται πλέον από την πλήρη στάση του οχήματος, ενώ επεμβαίνει πιο έγκαιρα στο σύστημα πέδησης όταν αυτός έχει αποσπάσει την προσοχή του από τον δρόμο.

Οι τιμές πώλησης
Η επίσημη ελληνική αντιπροσωπία της Honda ανακοίνωσε τις τιμές πώλησης των Jazz e:HEV και Jazz Crosstar e:HEV οι οποίες είναι οι εξής:

  • Honda Jazz e:HEV «Elegance»: Από 27.500 ευρώ.
  • Honda Jazz e:HEV «Advance»: Από 29.800 ευρώ.
  • Honda Jazz e:HEV «Sport»: Από 31.200 ευρώ.

Τέλος, η τιμή πώλησης του Honda Jazz e:HEV Crosstar ξεκινά από τα από 31.700 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Civic e:HEV: Εκδόσεις για όλα τα γούστα
Οδηγούμε το νέο Honda Civic Type R
Honda: Ηλεκτροκίνηση από το 2040 και βλέπουμε!