Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2022

Η ασφάλεια του νέου Honda Jazz

Ελλάδα 16:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η ασφάλεια του νέου Honda Jazz

HONDA-2022

Η ασφάλεια του νέου Honda Jazz

HONDA-2022

Η Honda εκτός από την καινοτομία και τις πρωτοποριακές τεχνολογικές λύσεις, ανέκαθεν φρόντιζε τα αυτοκίνητά της να διακρίνονται και στην ασφάλεια. Όπως συμβαίνει και με το νέο Jazz.

Advertisement
Advertisement

Αναμφίβολα πρόκειται για μια σταθερή δέσμευσή της Honda ότι κάθε μοντέλο της θα βρίσκεται στην κορυφή όχι μόνο σε τεχνολογικό επίπεδο αλλά και σε ότι έχει να κάνει με το αίσθημα ασφάλειας.

Το νέο Jazz έχει εφοδιαστεί με όλα τα συστήματα αλλά και ένα εξαιρετικής στιβαρότητας πλαίσιο έτσι ώστε να θεωρείται ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Honda Jazz e:HEV απέσπασε τη μέγιστη βαθμολογία των πέντε αστεριών στον τελευταίο κύκλο δοκιμών πρόσκρουσης του οργανισμού Euro NCAP, που εισάγει μία σειρά αυστηρών, νέων αξιολογήσεων ασφάλειας.

Το Jazz διαθέτει προηγμένη νέα δομή αμαξώματος και περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πακέτο τεχνολογιών ενεργητικής ασφάλειας και βοηθημάτων του οδηγού στο βασικό εξοπλισμό του. Αυτός ο συνδυασμός έξυπνα ενσωματωμένων χαρακτηριστικών ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας ενισχύουν το κύρος του μοντέλου ως ενός από τα ασφαλέστερα επιβατικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη.

Advertisement

Το νέο Jazz που διατίθεται αποκλειστικά με υβριδικό κινητήριο σύνολο, είναι το πρώτο μοντέλο της Honda στην Ευρώπη που φέρει εμπρόσθιο-μεσαίο αερόσακο στο βασικό εξοπλισμό του.

Ο αερόσακος είναι τοποθετημένος στην πλάτη του καθίσματος του οδηγού και αναπτύσσεται στο χώρο μεταξύ οδηγού και συνοδηγού, περιορίζοντας το ενδεχόμενο της άμεσης επαφής μεταξύ οδηγού και συνοδηγού σε περίπτωση μιας πλευρικής σύγκρουσης.

Advertisement

Η ακριβής τοποθέτηση του αερόσακου επιτυγχάνεται με τρεις ιμάντες, ώστε να παρέχει μέγιστη προστασία κατά την ενεργοποίησή του, αγκαλιάζοντας τον οδηγό. Για το σκοπό αυτό, η ομάδα μηχανικών της Honda διαμόρφωσε τη μονάδα του αερόσακου ώστε να χωρά στο πάνω μαξιλάρι του νέου καθίσματος του οδηγού.

Ο νέος αερόσακος ανάμεσα στα εμπρός καθίσματα συνεργάζεται με δύο ακόμα χαρακτηριστικά σε περίπτωση πλευρικής σύγκρουσης: Τους προεντατήρες ζωνών ασφαλείας για οδηγό και συνοδηγό που τους συγκρατούν στη θέση τους και το ψηλότερα τοποθετημένο κεντρικό υποβραχιόνιο.

Advertisement

Έτσι, με τη νέα αυτή μέθοδο, ο τραυματισμός του κεφαλιού μπορεί να μειωθεί θεαματικά τόσο για τον επιβάτη που βρίσκεται στην πλευρά της σύγκρουσης όσο και για εκείνον που βρίσκεται στην απέναντι πλευρά.

Το πακέτο τεχνολογιών Honda SENSING, που συνοδεύει ως βασικός εξοπλισμός όλα τα μοντέλα Honda, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα Adaptive Cruise Control, Lane Keeping Assist System (Σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας) και Road Departure Mitigation (Σύστημα Αποφυγής Παρέκκλισης Λωρίδας Κυκλοφορίας).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι είναι το Honda Jazz RS; Τι να περιμένουμε;
Honda Jazz e:ΗEV: Οι 15 λόγοι γιατί να το επιλέξετε
Honda Jazz e:HEV: Πρότυπο ασφάλειας στη μικρή κατηγορία