Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Honda: Ηλεκτροκίνηση από το 2040 και βλέπουμε!

Ελλάδα 20:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda: Ηλεκτροκίνηση από το 2040 και βλέπουμε!

ΝΕΑ

Honda: Ηλεκτροκίνηση από το 2040 και βλέπουμε!

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρία βλέπει ακόμα με σκεπτικισμό την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης και κυρίως των υποδομών στην Ευρώπη.

Advertisement
Advertisement

Αν και οι περισσότερες εταιρίες φαίνεται να επενδύουν τεράστια ποσά για την πιο γρήγορη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, υπάρχουν και ονόματα που κρατούν κάποιες επιφυλάξεις.

Εκτός από την Toyota εσχάτως και η Honda μιλά ανοιχτά πλέον για το ενδεχόμενο καθυστέρησης της επικράτησης της ηλεκτροκίνησης, ιδίως στην Ευρώπη. Και αυτό γιατί δεν μπορούν να ακολουθήσουν εύκολα οι υποδομές φόρτισης.

Αυτό εξηγεί την αργή προώθηση ηλεκτρικών μοντέλων από την Honda στην Ευρώπη, καθώς η ιαπωνική εταιρία πιστεύει ότι θα χρειαστεί μέχρι το 2040 ή και ακόμα το 2050 μέχρι οι υποδομές να είναι επαρκείς για τον στόλο των ηλεκτρικών.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια η Honda ήταν μία από τις πρώτες εταιρίες που επένδυσε στην ηλεκτροκίνηση, όμως στα χρόνια που μεσολάβησαν φαίνεται να φρέναρε την τακτική της.

Ο πρόεδρος της Honda Motor Europe Katsuhisa Okuda σε συνέντευξή του στο βρετανικό Autocar δήλωσε ότι ο ρυθμός ανάπτυξης των ηλεκτρικών της εταιρίας είναι αντίστοιχος με την ανάπτυξη των υποδομών για φόρτιση.

Κάποιοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι οι σκέψεις του Okuda είναι μία δικαιολογία για την αργή εξέλιξη των ηλεκτρικών της Honda. Όμως η αλήθεια είναι ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις που οι άνθρωποι ζουν σε διαμερίσματα, είναι εξαιρετικά δύσκολη η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση αν δεν υπάρξει ένα ευρύτατο δίκτυο δημόσιων φορτιστών.

Advertisement

Ο Okuda πιστεύει ότι θα χρειαστεί να φθάσουμε μέχρι το 2040 ή ακόμα και μέρι το 2050 μέχρι αυτές οι υποδομές να γίνουν επαρκείς. Μέχρι τότε τα plug-in και τα υβριδικά είναι οι καλύτερες επιλογές, ιδίως για εκείνους που κάνουν ταξίδια.

Ο Okuda δεν απαντά βέβαια τι θα γίνει με την απαγόρευση στην Ευρώπη των αυτοκινήτων με εσωτερική καύση από το 2035 και μετά. Το πιθανότερο είναι ότι πιστεύει πως θα πάρει παράταση και ότι θα υπάρξει μέλλον για τους συμβατικούς κινητήρες και μετά από αυτό το όριο.

Advertisement

Πάντως η εταιρία δεν αμελεί και τις ηλεκτρικές της “υποχρεώσεις”, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε το μικρό SUV, το e:Nyl1, που θα παρουσιαστεί μέσα στο 2023 συνδυάζοντας το στυλ του HR-V με μια νέα πλατφόρμα αφιερωμένη στο EV.

Η κατάσταση είναι διαφορετική στην Κίνα, όπου η Honda έχει πολλά ηλεκτρικά μοντέλα στα σκαριά, καθώς εκεί όλα περιστρέφονται γύρω από την ηλεκτροκίνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τέλος το κόψιμο του γκαζόν με Honda
Η Honda ετοιμάζει το νέο S2000;
Επίσημο: Αυτό είναι το νέο Honda CR-V

Advertisement