Live Κίνηση
Περισσότερα
HONDA-2022

Honda Jazz e:HEV: Τι μένει άραγε στα μεγάλα;

Ελλάδα 7:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Honda Jazz e:HEV: Τι μένει άραγε στα μεγάλα;

HONDA-2022

Honda Jazz e:HEV: Τι μένει άραγε στα μεγάλα;

HONDA-2022

Η Honda πρωτοπορεί κάνοντας πράξη την ολοένα αυξανόμενη εξέλιξη των υβριδικών συστημάτων τελευταίας εσοδείας, έχοντας φθάσει πλέον σε κορυφαίο επίπεδο απόδοσης. Το νέο Jazz e:HEV έχει τον λόγο…

Advertisement
Advertisement

Το Honda Jazz e:HEV αναδεικνύει έκδηλα στον μέγιστο βαθμό τις δυνατότητες ενός υπερσύγχρονου υβριδικού συστήματος με άμεσο σκοπό την δημιουργία ενός ολοκληρωμένου compact αυτοκινήτου.

Μάλιστα το νέο Jazz e:HEV δεν προσφέρει μόνο επαυξημένα οικολογικά χαρακτηριστικά λόγω των μειωμένων ρύπων και της χαμηλής κατανάλωσης, αλλά και μια απαράμιλλη ευκολία χρήσης στον οδηγό του.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Jazz e:HEV προσφέρει μάλιστα και εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η αθόρυβη και πολιτισμένη λειτουργία του συστήματος κίνησης αλλά και η άμεση απόκριση στις εντολές του οδηγού, προσφέροντας έτσι μία νέα εμπεριστατωμένη εμπειρία οδήγησης.

Το νέο λογότυπο e:HEV της Honda φιγουράρει στο εκλεπτυσμένο αμάξωμα του νέου Jazz, το οποίο σχεδιάστηκε για να προσφέρει ένα εξαιρετικό μείγμα ισχυρών επιδόσεων και εντυπωσιακής απόδοσης, σε συνδυασμό με κορυφαία επίπεδα άνεσης και πρακτικότητας.

Advertisement

Η Honda αποτελεί ξεκάθαρα τη μητέρα της τεχνολογίας. Το σύστημα e:HEV σχεδιάστηκε για το Jazz προκειμένου να προσφέρει μία απολαυστική οδηγική εμπειρία και να παντρεύει μαεστρικά το τερπνό μετά του ωφελίμου.

Αναλυτικά τώρα, το υβριδικό σύστημα αποτελείται από δύο συμπαγείς, ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, συνδεδεμένους σε ένα βενζινοκινητήρα 1.5L DOHC i-VTEC, μία μπαταρία ιόντων λιθίου και ένα πρωτοποριακό κιβώτιο μιας σχέσης μετάδοσης μέσω ευφυούς μονάδας ελέγχου ισχύος.

Advertisement

Εννοείται πως όλα τα παραπάνω συνεργάζονται αρμονικά μεταξύ τους έτσι ώστε να πετυχαίνουν μία ιδιαίτέρως ομαλή, άμεση απόκριση, την οποία βιώνουν μεμιάς σε κάθε είδους διαδρομή οι τυχεροί επιβάτες του Jazz e:HEV.

Η νέα γενιά του υβριδικού συστήματος της Honda, προσφέρει έως και 80% περισσότερο σε κάθε διαδρομή ηλεκτρική λειτουργία, γεγονός που μειώνει περαιτέρω την κατανάλωση και βελτιώνει δραστικά τα ποιοτικά οδηγικά χαρακτηριστικά.

Advertisement

Στα της απόδοσης τώρα, η συνολική ισχύς των 109 ολοζώντανων ίππων έχει ως αποτέλεσμα το Jazz e:HEV να επιταχύνει από στάση έως στα πρώτα 100 km/h σε μόλις 9,4 δεύτερα μέχρι την τελική ταχύτητα των 175 km/h.

Είναι δεδομένο λοιπόν πως τόσο ο οδηγός όσο και οι υπόλοιποι επιβάτες του νέου και τεχνολογικά προικισμένου Jazz e:HEV βιώνουν μία αβίαστη και άνετη εμπειρία, είτε κινούνται στους δρόμους της πόλης, είτε ταξιδεύουν με υψηλές ταχύτητες στο αυτοκινητόδρομο προς τον αγαπημένο τους προορισμό.

Το αποδοτικό υβριδικό σύστημα του Jazz e:HEV παράγει ελάχιστες εκπομπές CO2 (102 g/km WLTP) επιβαρύνοντας ελάχιστα το περιβάλλον και συνάμα είναι υπεύθυνο για την ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση καυσίμου 4,5l/100km (WLTP), η οποία σημαίνει πολύ χαμηλό κόστος χρήσης για τον χρήστη.

Από εκεί και πέρα, στα αμιγώς νέα και ενδιαφέροντα τεχνολογικά δεδομένα, το ιδιαίτερα εξελιγμένο υβριδικό σύστημα του Jazz e:HEV διαθέτει τρία πολύ αποδοτικά προγράμματα οδήγησης:

Το EV Drive στο οποίο η μπαταρία ιόντων λιθίου τροφοδοτεί απευθείας με ενέργεια τον ηλεκτροκινητήρα.

Το Hybrid Drive κατά το οποίο ο κινητήρας παρέχει ισχύ στον ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια που, με τη σειρά του, την τροφοδοτεί στον ηλεκτροκινητήρα.

Αλλά και το Engine Drive όπου ο βενζινοκινητήρας συνδέεται απευθείας με τους τροχούς μέσω ενός συμπλέκτη.

Αυτό θα πει, η τελευταία λέξη της τεχνολογίας απευθείας στην υπηρεσία του κερδισμένου καταναλωτή. Η Honda με το νέο Jazz e:HEV επαναπροσδιορίζει τον όρο του compact αυτοκινήτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Honda Jazz e:HEV: Πρότυπο ασφάλειας στη μικρή κατηγορία
Honda Jazz e:HEV: Το “έξυπνο” μικρό με την κορυφαία τεχνολογία
Honda Jazz Crosstar e:HEV: Ένα compact crossover με στιλ και υβριδική τεχνολογία