Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H Citroen φροντίζει να μην σας πάρει ο Hypnos

Ελλάδα 9:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Citroen φροντίζει να μην σας πάρει ο Hypnos

ΝΕΑ

H Citroen φροντίζει να μην σας πάρει ο Hypnos

ΝΕΑ

Εμπνευσμένο από την αρχαία ελληνική μυθολογία, το όνομα προκαλεί… παρεξηγήσεις, αλλά δεν είναι αυτό που νομίζετε.

Advertisement
Advertisement

Η Citroen λάνσαρε μια νέα ειδική έκδοση της ναυαρχίδας C5 X, βασισμένη στο υψηλότερο επίπεδο εξοπλισμού με το plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης.

Το Citroen C5 X Hypnos, πήρε το όνομά του (παρεμπιπτόντως έχει κατοχυρωθεί στους Γάλλους, από ένα υβριδικό concept το 2008) από τον μυθικό Έλληνα Θεό Ύπνο, αλλά ο στόχος του δεν είναι να σας κάνει να… νυστάζετε είναι η χαλάρωση και το υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στην πολυτελή και γαλήνια καμπίνα του.

Tο highlight του εξωτερικού είναι η απόχρωση Eclipse Blue, που αλλάζει χαρακτήρα ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού. Το νέο χρώμα συνδυάζεται με υπέρυθρες πινελιές στα διακοσμητικά πλαϊνά «βράγχια» και το έμβλημα C5 X στην πίσω πόρτα. Οι ζάντες αλουμινίου AeroX 19 ιντσών είναι φινιρισμένες σε μαύρο Onyx, ενώ η οροφή έχει επίσης σκούρο θέμα. Για όσους δεν τους αρέσει το μπλε, υπάρχει η επιλογή ενός Platinum Grey.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, βρίσκουμε ανοιχτόχρωμες διάτρητες δερμάτινες επενδύσεις, γκρι προσκέφαλα Alcantara και ετικέτες υπέρυθρης ακτινοβολίας με γράμματα Hypnos.

Συνδυάζονται με ξύλινα ένθετα Karuunfaux στο ταμπλό και τις πόρτες, μια ειδική επεξεργασία για τη γυαλιστερή μαύρη κεντρική κονσόλα, που αποκτά μπρονζέ γραμμές xenon και πατάκια δαπέδου με την επωνυμία Hypnos.

Advertisement

Τα επώνυμα βελούδινα καθίσματα με λειτουργίες θέρμανσης, μασάζ και αερισμού διατίθενται στάνταρ, όπως η γυάλινη οροφή και το ηχοσύστημα hi-fi.

Advertisement

Η ειδική έκδοση διατίθεται αποκλειστικά με το plug-in υβριδικό 225 ë-EAT8 που αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1,6 λίτρων και έναν μόνο ηλεκτροκινητήρα, απόδοσης 225 ίππων συνδυαστικά.

Η ισχύς μεταδίδεται στον μπροστινό άξονα, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ η μπαταρία 12,4 kWh είναι καλή για αυτονομία 50 χιλιομέτρων μόνο για EV.

Το πιο σημαντικό, το Hypnos έρχεται στάνταρ με την ενεργή ανάρτηση Advanced Comfort , που προσφέρει το αντίστοιχο της Citroen με το Magic Carpet Ride της Rolls-Royce.

Advertisement

Το Citroen C5 X Hypnos είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ευρώπη. Η ειδική έκδοση κοστίζει 58.400 ευρώ στη Γαλλία, καθιστώντας το μια από τις ακριβότερες προσφορές της, κατά τα άλλα, οικονομικά προσανατολισμένης μάρκας Stellantis . Η διαθεσιμότητα θα είναι περιορισμένη, με τις πρώτες παραδόσεις πελατών να αναμένονται στις αρχές του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο θα αλλάξει η ηλεκτροκίνηση την Porsche;
Αφαίρεση διπλώματος χωρίς επιστροφή!
Γιατί βούλιαξαν αυτοκίνητα στην έκθεση του Μονάχου;