Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αλλαγή πλεύσης από τη Mercedes: «Πατάει φρένο» στα ηλεκτρικά!

Ελλάδα 7:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αλλαγή πλεύσης από τη Mercedes: «Πατάει φρένο» στα ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Αλλαγή πλεύσης από τη Mercedes: «Πατάει φρένο» στα ηλεκτρικά!

ΝΕΑ

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία χαράσσει νέα στρατηγική, μέχρι το τέλος της τρέχουσας δεκαετίας.

Advertisement
Advertisement

Ενώ η Mercedes-Benz, όπως και οι περισσότερες άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, έχει επενδύσει πολλά στην ηλεκτροκίνηση, η ζήτηση των καταναλωτών έχει αποδειχθεί ασθενέστερη από ό,τι αναμενόταν.

Όταν ερωτήθηκαν, οι οδηγοί ανέφεραν τις ανησυχίες για την έλλειψη υποδομών φόρτισης ως έναν λόγο για την απροθυμία τους να «αγκαλιάσουν» τα EV, ενώ ορισμένοι ανησυχούν επίσης για την τρομερή υποτίμηση που υφίστανται ορισμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Mercedes άρχισε να υλοποιεί το αρχικό και αρκετά διορατικό, σε σχέση με άλλες μάρκες, εταιρικό πλάνο της, λανσάροντας μια πλήρη σειρά μοντέλων EQ, με περισσότερα αυτοκίνητα με μπαταρία στο δρόμο, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης παραγωγής της 2023 CLA concept, ενός ηλεκτρικού σεντάν που υπόσχεται αυτονομία 750 χιλιομέτρων.

Advertisement
Advertisement

Ως «απάντηση» στη μείωση της ζήτησης για EV, η Mercedes μόλις ανακοίνωσε ότι θα ενημερώσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης της, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών παραλλαγών, για μια πιο ομαλή μετάβαση στην επόμενη δεκαετία.

Η γερμανική μάρκα σε ένα αρχικό στάδιο σχεδίαζε μια πλήρως ηλεκτρική γκάμα στην Ευρώπη το 2030, αλλά τώρα εξετάζει ένα πολύ διαφορετικό σχέδιο. Οι τελευταίες προβλέψεις της εταιρείας δείχνουν ότι οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων -BEV και υβριδικών- θα αντιπροσωπεύουν μόνο το ήμισυ της συνολικής παραγωγής, σε έξι χρόνια από τώρα.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am
Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;
H AMG S 63 της Mansory τα ρίχνει ακόμη και σε supercars