Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;

Ελλάδα 16:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;

ΝΕΑ

Πόσο ξεχωριστή είναι αυτή η Mercedes-Benz 300 SL;

ΝΕΑ

Πρόκειται για ένα ιστορικό μοντέλο που κατασκευάστηκε το 1957 και είναι τόσο δυσεύρετο με την αξία του να εκτοξεύεται σε ποσά που ζαλίζουν.

Advertisement
Advertisement

Η Mercedes-Benz 300 SL Roadster αποτελεί τη διάδοχο της αντίστοιχης Coupe. Η δεύτερη λανσαρίστηκε το 1954, πριν η Mercedes προχωρήσει το 1957 στην κάμπριο έκδοση.

Αμφότερες απόλαυσαν τεράστια επιτυχία λόγω της κομψής και εκλεπτυσμένης εμφάνισης, της απαράμιλλης ποιότητας κατασκευής και του συμβολικού χρωματισμού που παραπέμπει στο ασημί βέλος.

Πολύ ξεχωριστό σημείο επίσης ήταν οι εμβληματικοί τροχοί γερμανικής κατασκευής με το μονό μπουλόνι, όπου είναι χαραγμένο το σήμα της εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Μία Mercedes 300 SL Roadster πωλήθηκε σχετικά πρόσφατα για περίπου 1,1 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία της RM Sotheby’s στο Μονακό.

Αν η τιμή σας εκπλήσσει, απλά σκεφτείτε ότι υπάρχουν λιγότερες από 30 πανομοιότυπες 300 SL Roadster σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Μόνο οι ζάντες με το κεντρικό μπουλόνι είναι ό,τι πιο μοναδικό έχουν πάνω τους, ανεξαρτήτως αν το υπόλοιπο σύνολο προκαλεί εξίσου ρίγος.

Για να κατανοήσετε την ποιότητα κατασκευής, όλες οι φωτογραφίες της εικονιζόμενης Mercedes που κυκλοφορούν αναδεικνύουν ένα ανέγγιχτο αυτοκίνητο. Το αμάξωμα, η βαφή και το εσωτερικό δεν έχουν χρειαστεί σημαντική επεξεργασία για τη διατήρησή τους.

Advertisement

Όσον αφορά τη συγκεκριμένη Mercedes-Benz 300 SL Roadster, δημοπρατείται αυτήν την περίοδο, όντας και αυτή μία από τις ελάχιστες που υπάρχουν.

Έχει αλλάξει μόλις τρεις κατόχους στην ιστορία της και ένας εξ αυτών την κράτησε και τη συντήρησε για 54 χρόνια. Μηχανικά, χρειάστηκε αποκατάσταση, με τη HL Engineering να αναλαμβάνει αυτή τη δουλειά επιτυχώς.

Advertisement

Οι αριθμοί που φέρουν ο κινητήρας, το αμάξωμα, το σασί και όλα τα μέρη της παραμένουν ορίτζιναλ, ακριβώς όπως βγήκαν από το εργοστάσιο πριν περίπου 66 χρόνια.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν, αφού διαθέτει έναν 6κύλινδρο των 3,0 λίτρων που αποδίδει 240 ίππους. Το κιβώτιο είναι 4τάχυτο και τα φρένα υδραυλικά.

Η δημοπρασία διεξάγεται μέσω της Gooding & Company και μπορεί καθένας να κάνει εγγραφή και να προσφέρει όσα θέλει να διαθέσει για αυτή την παραδοσιακή και μοναδική Mercedes-Benz 300 SL Roadster.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Μία… φανταστική Mercedes-Benz 300 SL
Αδιανόητο ποσό για μια αλουμινένια Mercedes 300SL
Τι κρύβει το καπό αυτής της άψογης Mercedes 300 SEL του ’71;