Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am

Ελλάδα 10:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am

ΝΕΑ

Η Mercedes κάνει τα αυτοκίνητα πιο μελωδικά με τον Will.I.Am

ΝΕΑ

Το επόμενό σας ηλεκτρικό αυτοκίνητο ίσως παίζει μουσική, αναλόγως το στιλ και την ταχύτητα με την οποία κινείστε.

Advertisement
Advertisement

Πολλά ιδιαίτερα concept φιγουράρουν στην έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας. Έτσι η Mercedes συνεργάζεται με το δημοφιλή μουσικό, Will.I.Am και το νέο της καινοτόμο σύστημα κάποιους θα ξενίσει και άλλους θα ενθουσιάσει.

Φανταστείτε οι ενέργειες και οι λειτουργίες που ενεργοποιείτε στο αυτοκίνητό σας να έχουν και την αντίστοιχη μελωδία. Ουσιαστικά, η ηλεκτρική σας Mercedes θα μετατραπεί σε ένα κινούμενο μουσικό όργανο.

Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας ονομάζεται MBUX Sound Drive και ανταποκρίνεται ανάλογα με την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού.

Advertisement
Advertisement

Το φρενάρισμα, η επιτάχυνση, οι κινήσεις με το τιμόνι και η πιο χαλαρή και ήρεμη οδήγηση (π.χ. στον αυτοκινητόδρομο) θα έχουν την αντίστοιχη μουσική μελωδία. Στην ουσία, κάθε τί που θα κάνει ο χρήστης όταν οδηγεί την ηλεκτρική του Mercedes θα μεταφράζεται σε ένα μουσικό μοτίβο.

Κάποιοι που παρευρέθηκαν στην έκθεση CES βρήκαν το νέο αυτό σύστημα απολαυστικό και διασκεδαστικό. Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, όταν θα σταματάτε σε STOP ή θα ψάχνετε απλά να παρκάρετε, το Sound Drive θα αναπαράγει αυτόματα μία απλή μελωδία μπάσου ή κρουστών.

Advertisement

Όσο θα επιταχύνετε, θα εμφανίζονται σταδιακά νέες μελωδίες, αρμονίες, ακόμα και φωνητικά. Η μουσική κορυφώνεται σε ένταση όταν φτάσετε το όριο ταχύτητας του αντίστοιχου δρόμου και δεν πρόκειται να σας παροτρύνει να πάτε ακόμα πιο γρήγορα.

Advertisement

Η Mercedes ελπίζει σταδιακά να μετατρέψει το MBUX Sound Drive σε μία ανοιχτή μουσική πλατφόρμα για όλους. Ελπίζει μία μέρα, μουσικοί και καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο να μπορούν να συνθέτουν τις μελωδίες τους σε ένα φορμάτ το οποίο θα είναι συμβατό με το σύστημα.

Αυτό θα δώσει στους οδηγούς την ευκαιρία να επιλέγουν προσωπικά τι μουσική θέλουν να παίζει η ηλεκτρική τους Mercedes, αναλόγως τα… vibes.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του MBUX Sound Drive στα μίντια, ο Will.I.Am είπε πως αυτό το σύστημα θα είναι η πιο σημαντική εξέλιξη, ώστε να εκτιμήσουν οι άνθρωποι περισσότερο τη μουσική στο αυτοκίνητό τους.

Advertisement

Το σύστημα θα ενσωματωθεί σε όλες τις Mercedes-Benz και Mercedes-AMG από το δεύτερο εξάμηνο του 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η Mercedes φέρνει το επόμενο στάδιο της τεχνητής νοημοσύνης
Πως καταλαβαίνεις ένα αυτόνομο αυτοκίνητο στο δρόμο;
H νέα Mercedes CLA διαθέσιμη και στην Ελλάδα (+τιμές)