Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H AMG S 63 της Mansory τα ρίχνει ακόμη και σε supercars

Ελλάδα 5:29
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H AMG S 63 της Mansory τα ρίχνει ακόμη και σε supercars

ΝΕΑ

H AMG S 63 της Mansory τα ρίχνει ακόμη και σε supercars

ΝΕΑ

Η Mansory «τερμάτισε» τις δυνατότητες του γερμανικού σεντάν σε τέτοιο σημείο που κοιτάει στα «μάτια» μία Lamborghini Aventador.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρεία μετατροπών και βελτίωσης απόδοσης αυτοκινήτων γνωρίζει πολύ καλά πώς να αναβαθμίσει ένα Mercedes. Αυτό έχει αποδειχθεί στο παρελθόν, όταν η Mansory ανέλαβε και βελτίωσε αισθητά ναυαρχίδες της αυτοκινητοβιομηχανίας, όπως είναι η S-Class και η Maybach.

Αυτή τη φορά, προτίμησε ένα plug-in υβριδικό. Συγκεκριμένα, ανέλαβε την S63 E Performance με σκοπό να την φέρει σε επίπεδα που θα ανταγωνίζεται supercars.

Και επειδή… Mansory είναι, το εξωτερικό ενισχύθηκε σημαντικά, ενώ ο θερμικός κινητήρας προγραμματίστηκε για να βγει το αποτέλεσμα που επιθυμούσαν.

Advertisement
Advertisement

Η S63 E Performance επιδέχθηκε σημαντικές αλλαγές στα περιφερειακά του, με σκοπό τα υψηλότερα επίπεδα κάθετης δύναμης. Εν ολίγοις, έγινε ιδανικό ακόμα και για… την πίστα.

Στο μάτι επίσης «χτυπούν» έντονα οι 22 ιντσών aftermarket ζάντες, FD.15 Black Diamond. Επίσης, δεν μπορούν να παραβλεφθούν οι ενισχύσεις στους προφυλακτήρες και στα πλαϊνά, αλλά και οι μεγαλύτεροι αεραγωγοί.

Advertisement

Η καμπίνα έχει δεχθεί και αυτή νέα ταπετσαρία από υψηλής ποιότητας δέρμα. Ακόμη, παρατηρούνται αλουμινένια πετάλια, κομμάτια από ανθρακονήματα και επώνυμα πατάκια.

Advertisement

Ας δούμε το «ζουμί» όμως της υπόθεσης. Από το εργοστάσιο, η Mercedes-AMG S63 E Performance είναι η πιο ισχυρή σε απόδοση της κατηγορίας S-Class, με τον κινητήρα, σε συνδυασμό με την μπαταρία να αποδίδουν 791 ίππους.

Η Mansory δεν μπορούσε να αφήσει τον twin-turbo V8 των 4,0 λίτρων… απείραχτο, οπότε τον προγραμμάτισε και έτσι, το τροποποιημένο γερμανικό σεντάν αποδίδει 868 ίππους. Η μπαταρία δεν δέχθηκε καμία τροποποίηση ή αλλαγή.

Advertisement

Σύμφωνα με την εταιρεία, το αποκλειστικό σεντάν της Mercedes μπορεί πλέον να κάνει τα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα, επίδοση που σημαίνει ότι… πατάει την Lamborghini Aventador σε αυτόν τον τομέα. Η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 320 χλμ./ώρα.

Όσον αφορά την τιμή, το ορίτζιναλ μοντέλο, Mercedes-AMG S63 E Performance ξεκινάει από τις 208.393 ευρώ. Μαντεύουμε, ότι οι ενδιαφερόμενοι της τροποποιημένης έκδοσης της Mansory θα πρέπει να είναι… εξαιρετικά εύποροι για να το αποκτήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σοκάρει η τιμή της κορυφαίας Mercedes S-Class
Η ισχυρότερη αγωνιστική Mercedes-AMG είναι εδώ!
Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Mercedes-Maybach EQS SUV